Le Pen a kipát is betiltaná az iszlamista szélsőségesek elleni harcban

2016 október 19., szerda 16:47
127

A Nemzeti Front színeiben a jövő évi elnökválasztásra gyúró Marine Le Pen minden vallási jelkép hordását betiltaná a közterületeken, így nem csak a fejkendő, a burka vagy a burkini juthatna erre a sorsra, de a kipák is.

Le Pen szerint ez a lépés egy áldozat lenne a szélsőséges iszlamisták elleni harcban. A pártvezér még hétvégén beszélt erről a francia BFMTV nevű csatornának, az idézetről most a Times of Israel írt. A pártvezér azt állítja, győzelme esetén a 2004-es, iskolákra vonatkozó törvényt kiterjesztené minden közterületre.

Le Pen elismeri, hogy ez áldozatot követelne meg sokaktól, de szerinte a helyzet rettenetes a mai Franciaországban.

"Tudom, hogy minden francia, beleértve minden francia zsidót is, megértik, amikor arra kérjük őket, hozzák meg ezt az áldozatot az iszlamista szélsőségek előretörése ellen."- mondta azt interjúban Le Pen. amiben elárulta azt is, hogy meggyőződése, nemzeti érdekről van szó.

Le Pennek nem ez az első ígérete a kampányra, korábban az EU-tagságról szóló népszavazást is ígért, ha megválasztják. A gazdasági kérdések mellett amúgy vélhetően a muszlimokhoz való viszony lehet az elnöki kampány fő témája, ami kedvezhet is a Nemzeti Front jelöltjének, hogy a második fordulóba jusson. (Times of Israel)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt