Megjelenik a brexit a legnépszerűbb focis menedzserjátékban

Messze a világ legjobban értékelt és szeretett menedzserjátéka a Football Manager-sorozat (illetve jogelődje, a Championship Manager), melynek részeiben mindig hihetetlen részletgazdag környezetben, döbbenetes mennyiségű adat és információ birtokában lehet megtapasztalni, milyen egy profi fociedző élete.

A SPorts Interactive FM-sorozata eddig is ismert volt arról, hogy mennyire durván sok statisztikai adatot és valóságelemet öntenek bele a játékokba (olyannyira, hogy a játék által felmutatott tehetséges játékosokra illik már előre odafigyelni a valóságban is), de a 2017-es kiadásban még egyet csavarnak majd a valóságérzeten: meg fog benne jelenni a brexit, mint szempont.

Mivel jelenleg még el se indultak igazán a tárgyalások Nagy-Britannia és az Európai Unió között, egyelőre megjósolni se lehet, mi lesz majd az angol foci sorsa. Az angol bajnokság, a Premier Leauge ugyanis nagyon sokat profitál az EU szabad munkaerő-áramlást lehetővé tevő szabályozásából, és vannak olyan forgatókönyvek, hogy ha a britek kikerülnek majd erről a piacról, akkor focistákat igazolni is jóval nehezebben lehet majd.

Az új FM tesztverziója erre a problémára reflektál, méghozzá úgy, hogy a játékosok három brexit-forgatókönyv közül választhat: a puha brexitben minden maradna az eddigiek szerint, míg a kemény brexitben viszont a nem brit játékosok munkavállalását ugyanolyan kemény szabályok korlátoznák, mint jelenleg a nem EU-s állampolgár játékosokét.

A játék november 4-én jelenik majd meg hivatalosan. (via Quartz)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.