Orbán szomszédságában vett villát a terrorizmus pénzelésével vádolt szaúdi olajmágnás cége

2016 október 19., szerda 8:50
305

A kormánnyal több szálon is üzletelgető szaúdi üzletember, Ghaith Pharaon köreihez sorolt cég vásárolta meg tavaly októberben a Kútvölgyi út és a Cinege utca közti 573 m²-es lakóterületű villát, ami történetesen Orbán Viktor házával szemben lévő telken fekszik - írja a csütörtökön utcára kerülő Magyar Narancs. A hetilap egyébként az "üzletember" teljes életpályájáról írt hosszú cikket.

A vásárló Pharaon-Delta Kft. Ammar Abu Namous, Pharaon ügyvédjének keze alatt működik. Namousról röviden annyit, hogy a lap nemrég lefotózta, amint Tiborcz Istvánnal, Orbán Viktor vejével és a kormánnyal szintén bőszen üzletelgető Naffa család egyik tagjával egyeztet.

Megjelent korábban, hogy a Namous tulajdonában álló Pharaon-Kappa Kft. nevű cég vette meg azt a Tiborcz Istvánhoz köthető céget, amié a Postabank-székház is, és Namous vállalatáé a seregélyesi Zichy–Hadik-kastély is.

Pharaonnak van a Magyar Nemzeti Kereskedőházzal közös, élelmiszer-nagykereskedelemben aktív cége is, és annyit érdemes még róla tudni, hogy egykori bankjánál, a Bank of Credit and Commerce International-nél pénzmosás, terrorizmus támogatása, vesztegetés, illegális bevándorlás elősegítése (!) és nukleáris technológiával való visszaélés elkövetését állapított meg az amerikai szenátus vizsgálóbizottságának egy 1992-es jelentése.

A szaúdi "üzletembert" a Forbes 2008-ban a világ 10 legkeresettebb fehérgalléros bűnözője között emlegette, egy francia parlamenti jelentés szerint terrorista kapcsolatai vannak, és nemzetközi körözést adott ki ellene az FBI is. (Magyar Narancs; címlapi fotó: Németh Dániel)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt