Orbán szomszédságában vett villát a terrorizmus pénzelésével vádolt szaúdi olajmágnás cége

bűnügy
2016 október 19., 08:50
A villa, amit Orbán szomszédjában vett meg Ghaith Pharaon (fotó: Németh Dániel)

A kormánnyal több szálon is üzletelgető szaúdi üzletember, Ghaith Pharaon köreihez sorolt cég vásárolta meg tavaly októberben a Kútvölgyi út és a Cinege utca közti 573 m²-es lakóterületű villát, ami történetesen Orbán Viktor házával szemben lévő telken fekszik - írja a csütörtökön utcára kerülő Magyar Narancs. A hetilap egyébként az "üzletember" teljes életpályájáról írt hosszú cikket.

A vásárló Pharaon-Delta Kft. Ammar Abu Namous, Pharaon ügyvédjének keze alatt működik. Namousról röviden annyit, hogy a lap nemrég lefotózta, amint Tiborcz Istvánnal, Orbán Viktor vejével és a kormánnyal szintén bőszen üzletelgető Naffa család egyik tagjával egyeztet.

Megjelent korábban, hogy a Namous tulajdonában álló Pharaon-Kappa Kft. nevű cég vette meg azt a Tiborcz Istvánhoz köthető céget, amié a Postabank-székház is, és Namous vállalatáé a seregélyesi Zichy–Hadik-kastély is.

Pharaonnak van a Magyar Nemzeti Kereskedőházzal közös, élelmiszer-nagykereskedelemben aktív cége is, és annyit érdemes még róla tudni, hogy egykori bankjánál, a Bank of Credit and Commerce International-nél pénzmosás, terrorizmus támogatása, vesztegetés, illegális bevándorlás elősegítése (!) és nukleáris technológiával való visszaélés elkövetését állapított meg az amerikai szenátus vizsgálóbizottságának egy 1992-es jelentése.

A szaúdi "üzletembert" a Forbes 2008-ban a világ 10 legkeresettebb fehérgalléros bűnözője között emlegette, egy francia parlamenti jelentés szerint terrorista kapcsolatai vannak, és nemzetközi körözést adott ki ellene az FBI is. (Magyar Narancs; címlapi fotó: Németh Dániel)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.