Richard Sherman kidolgozott felsőtestén még a bíró se lát át

sport
2016 október 19., 09:11
comments 82

Drámai meccsen sikerült legyőznie a hatalmas formába lendült Atlanta Falconst az idén Russel Wilson sérülései miatt csak botladozó Seattle Seahawksnak. Volt itt minden, mint a falusi búcsúban. 14 pontos seattle-i vezetés a félidőben, majd három gyors atlantai touchdown a harmadik negyedben, blokkolt extrapont, interception, majd 27 mádosperccel a vége előtt, három elrontott passz után, negyedik és tízről Matt Ryan tökéletes passza Julio Jonesnak, amit Earl Thomas és Richard Sherman csak szabálytalanul tudtak megakadályozni.

link Forrás

Egyértelmű pass interference volt, a vak is láthatta. Látta minden tévénéző, és látták a stadionban is az ismétlésben. Mindenki látta.

Kivéve hét embert. Azt a hetet, akiknek meg kellett volna ítélniük a szabálytalanságot. De az a hét ember akkor és csak akkor ítélhette volna meg,

ha tényleg látja.

Nem láthatták. A sorsdöntő játék alatt a hét bíró így helyezkedett el a pályán az esethez viszonyítva:

A pass interference-t alapesetben a back judge-nak kellene befújnia, de ő ezt látta:

Richard Sherman (#25, kék mezben) szabálytalan védekezése Julio Jones (#11, fehérben) ellen. A kép baloldali előterében, a 30-as számú back judge pont nem láthatta, hogy Sherman a jobb kezével lefogja Jones jobb kezét. Otto Greule Jr/Getty Images
photo_camera Richard Sherman (#25, kék mezben) szabálytalan védekezése Julio Jones (#11, fehérben) ellen. A kép baloldali előterében, a 30-as számú back judge pont nem láthatta, hogy Sherman a jobb kezével lefogja Jones jobb kezét. Otto Greule Jr/Getty Images

Vagyis Sherman teste pont kitakarta előle a szabálytalanságot. Ahogy a side judge elől is. A field judge Earl Thomas fejétől nem láthatta, hogy Sherman lefogja Jones jobb kezét. A line judge és a head linesman kilátását nem takarták Shermanék, de ők bő harminc, az umpire és a referee pedig majd ötven méterre voltak az esettől.

És hiába tűnhetett furcsának, hogy Jones csak egy kézzel próbál a labdáért nyúlni, csak emiatt még nem dobhatnak zászlót. Sherman meg úgy helyezkedett, hogy a szemét végig a labdán tarthatta, még azután is, hogy az már kipattant Jones bal kezéből - ha nem így tett volna, legalább minimális oka lehetett volna a bíróknak a zászló bedobására. A lényeg, hogy ezért most ne a zebrákat hibáztassák, hanem az NFL-t, aminek a szabályai szerint az elkapásokat ugyan vissza lehet - bizonyos esetekben vissza is kell - nézni, a sikertelen elkapásokat nem lehet.

A Seattle győzelme ugyanakkor komoly esélyt teremtett a visszavágóra a rájátszásban, ahol a jelenlegi állás alapján újra összefuthat a két csapat.

Seattle Seahawks (4-1) – Atlanta Falcons (4-2) 26-24

De addig még rengeteg idő van, ez csak a hatodik játékhét volt, aminek az eredményeit szokás szerint Dezső, a First Down Blog gazdája foglalta össze.

További eredmények, NFL hatodik játékhét:

TNF: San Diego Chargers (2-4) – Denver Broncos (4-2) 21-13

Újabb pofonba szaladt bele a denveri címvédő. Mire észrevették, hogy elkezdődött a mérkőzés, már az utolsó negyedben jártak és hiába sikeredett az onside kick, Trevor Siemiant nem abból a fából faragták, aki Hail Mary-vel győzedelmes. Philip Rivers megdöntött pár rekordot, megmentette vezetőedzőjét, nem mellesleg Josh Lambo kettővel több gólt rúgott, mint kollégája Brandon McManus.

Detroit Lions (3-3) – Los Angeles Rams (3-3) 31-28

Hogy is mondjam, csillogott a Lions támadósor. Matt Staffordnak nagy napja volt, akárcsak az ellenoldali Case Keenumnak. Bár az utóbbi irányító kicsivel korábban zárta le a meccset, mint az kívánatos lőn. Raphael Bush lehalászta a labdáját, így és a védősor életjeleinek köszönhetően széles lett a mosoly a hazaiak arcán.

Tennessee Titans (3-3) – Cleveland Browns (0-6) 28-26

Persze sokat számít az is, hogy küzd egy csapat, mint lúd a jégen, a tanulság pedig az lenne, hogy megtanul-e nyerni. A Titans kezdi érteni a leckét, emellett Dick LeBeau védelemért felelős öreg róka kinyitotta a friss irányítók számára tartogatott meglepetés csomagjait. Nagy volt a nyomás Cody Kessleren, Terrelle Pryor zsenije még megmenthette volna a vendégeknek a mérkőzést, de Mariotáék nem engedték ki a markukból a gyeplőt.

New Orleans Saints (2-3) – Carolina Panthers (1-5) 41-38

A Panthers már nagyon megharapna valakit, de kérdem, hova lett a védelem? Támadóalakulatok háborújává lett az összecsapás, és amíg a két szőke kopaszon múlik (nyugdíjig), csak termelik szorgosan a jardokat. Az Greg Olsen - Drew Brees csatában egy szemölcshosszal a Saints irányítója győzedelmeskedett.

New England Patriots (5-1) – Cincinnati Bengals (2-4) 35-17

A macskaalakulat kiglancolt karmokkal érkezett a Boston melleti Rókalyukba. Az első félidős erőfitogtatás a végére gusztustalankodásba fordult. Tom Brady köszönte szépen, a második játékrészben Rob Gronkowski segítségével kiterítette a macskabőrt. Két figyelmeztető jel akad: a Patriots rúgó, Stephen Gostkowski gyengélkedése, a másik oldalon a Bengals túlpörgetett védelmének (száj)karate egységgé való deformálódása.

Miami Dolphins (2-4) – Pittsburgh Steelers (4-2) 30-15

Kiscsapatok ellen sose megy a Steelersnek. Ezt hatványozza Ben Roethlisberger gyengélkedése, majd egy bokacsattanásból fakadó térdsérülése. A védelem pótlegói pedig képtelenek összeállni. Így amikor összedől a PowerHouse a Dolphins bizakodó, talán bíztató egység benyomását keltheti, pedig dehogy.

Chicago Bears (1-5) – Jacksonville Jaguars (2-3) 16-17

A védelem jó órái, főleg amikor a legöregebb kapitány veszi kezébe a meccset, majd tálcán odaadja botladozó irányítójának. Paul Posluszny kiemelkedő teljesítménye kellett ahhoz, hogy a pöttyösök kigurítsák maguk elé a medvebőrt Chicagóban.

Buffalo Bills (4-2) – San Francisco 49ers (1-5) 45-16

A polgárjogi harcos visszatérése mindössze egy hatpontos átadást eredményezett és ez nem elég a LeSean McCoy – Tyrod Taylor vezette Bills támadók ellen, főleg, ha legkésőbb a második félidőre elfáradnak a Friscói legények. A hazaiak étvágyát jellemzi, hogy a vörös zónában 100%-os hatékonysággal „dolgoztak”, a 49ers mutatója 0%. McCoy három TD futásával nemes bosszút állt Chip Kellyn a közös múltjukért.

New York Giants (3-3) – Baltimore Ravens (3-3) 27-23

Odell Beckham Jr. első félidőben az öltözőbe ment, a másodikban megnyerte a meccset. A Ravens uralta az órát, dominálta a mérkőzést, de a vesztét okozta a két 50+ jardos Beckham-elkapás. Izgalomra adott még okot Eli Manning menetrend szerinti labdaeladása (vasárnapra kettő jutott), valamint a Baltimore játékhívásai a célterület közvetlen közelében. Hogyan tovább? – tehetjük fel a kérdést mindkét vezetőedzőnek.

Washington Redskins (4-2) – Philadelphia Eagles (3-2) 27-20

A fővárosi csapat, nevéhez méltón, osonva közelíti a győzelmet, míg az öt sack-et benyelő üdvöske, Carson Wentz játszótársak hiányában elveszteni látszik a fonalat. Az Eagles támadósora képtelen volt touchhdownt csinálni, egy kickoff return és Malcolm Jenkins interception visszahordása jött össze a vendégeknek. Kirk Cousins az első félidő végére letudta feladatát, utána már csak a rúgók vitatkoztak egy kicsit.

Oakland Raiders (4-2) – Kansas City Chiefs (3-2) 10-26

Engedj közelebb! – énekelte Cipő a Republic-nótában anno, valahogy így történhetett a Black Hole-ban is. A nyitójátékban Derek Carr még hozta a formát, de ezt követően csak egy interception és egy fumble-ra jött ki a kezéből. Több jött ki Spencer Ware-ből, aki Jamaal Charles és a 157 kg-os Dontari Poe társaságában három TD-t is bemutatott a Raiders szedett-vedett védelme ellen.

Green Bay Packers (3-2) – Dallas Cowboys (5-1) 16-30

Az ifjonti hév még mindig kitart és bár Dak Prescott sokadjára az ellenfélhez passzolt, ez még mindig elég volt ahhoz, hogy a vendégek átgyalogoljanak a szebb időket látott Aaron Rodgers vezette Green Bay Packersen. Rodgers és csapata szenved, a Cowboys viszont ütemesen lépked előre. De majd felépül Tony Romo és vége lesz a jónak.

SNF: Houston Texans (4-2) – Indianapolis Colts (2-4) 26-23 h.u.

Szegény embert még az ág is húzza… Hiába a veterán Frank Gore 100 jard feletti futóteljesítménye, hiába Andrew Luck javuló formája: védelem nélkül nem megy a vendégeknek. Brian Osweiler töketlenkedése és J.J. Watt hiánya sem volt akadály a hazaiaknak, hogy hosszabbításban lőtt mezőnygóllal átlépjenek a riválison.

MNF: Arizona Cardinals (3-3) – New York Jets (1-5) 28-3

A sivatagba látogató Jets nagy pofonba szaladt bele, irányítójuk Ryan Fitzpatrick kiiratkozott az amerikai focisták közül, a Cardinals futója, David Johnson pedig újabb három pontszerzéssel bizonyította tehetségét. Erre mondják, hogy papírforma. Na de, hogy ennyire!

Pihenőhét: Minnesota Vikings (5-0), Tampa Bay Buccaneers (2-3)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.