Egy nap alatt 1400 migránst mentettek meg a tengeren Líbia és Olaszország között

1400 embert mentettek meg egy nap alatt a Földközi-tengernek az észak-afrikai és dél-olaszországi partok közötti vizein, 14 mentési akcióban 13 gumicsónaknak és egy migránsokat szállító hajónak nyújtottak segítséget – jelentette az olasz parti őrség.

Az olasz parti őrség irányította mentésben a parti őrség egységein túl részt vettek a Földközi-tengernek ezen a szakaszán szolgáló humanitárius szervezetek hajói és az EUNavforMed európai katonai művelet egyik hajója is.

800 migránst a szicíliai kikötők és regisztrációs központok telítettsége miatt Nápolyba szállítanak. A város hatóságai elkezdték a szálláshelyek keresését az érkező migránsoknak.

A Szardínia déli csücskében levő Terrubia menekülttáborának 70 lakója tiltakozásba kezdett, és elfoglalta a helyi országutat. Újságírókat hívtak, akiknek elmondták, hogy 1,5 hónapja nem kapnak napi pénzellátmányt kisebb kiadásaik fedezésére, ezenkívül téli ruhákat kértek, és a menedékkérelmük gyorsabb elbírálását is sürgették. Többszörös rendőri felszólítás után felszabadították az utat, és visszamentek a táborba. (MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.