Egy kigyulladt iPhone 7-es esetét vizsgálja az Apple

Az Apple elismerte, hogy vizsgálnak egy esetet Ausztráliában, mert állítólag túlmelegedett és kigyulladt egy iPhone 7-es, a tűz pedig még a tulaj autóját is elpusztította.

A tulaj állítólag épp szörfleckén vett részt, a telefonját pedig a kocsiban hagyta. Mikor visszaért, autóját füsttel tele találta és egy kiégett területet is talált ott, ahova a telefonját tette korábban, egy nadrágba csomagolva rejtve el a kíváncsi szemek elől.

Az ausztrál lapoknak arról beszélt, hogy a tűzet az új iPhone-ja okozta és megmutatta azt is, hogy ki maradt a telefonból.

Képünk csak illusztráció (Ramil Sitdikov/Sputnik)

A hírt szép lassan elkezdte felkapni a világsajtó is, és hát mondani sem kell, miért: az Apple nagy telefonos riválisa, a Samsung most szenved el éppen gigantikus üzleti- és presztízsveszteséget, mivel végleg vissza kellett hívniuk a Galaxy Note 7-es modelljeit, mert mind az eredeti, mind a cserepéldányok lángra kaptak.

Ezért persze sokkal nagyobb figyelem övezi az ausztrál férfi esetét, főleg mert az Apple is Lítiumion-akkumulátort épített be az új iPhone-ba, pont mint a Samsung.

A férfi ugyanakkor nem volt az autóban, amikor a tűzeset történt, ezért nem tudta egyértelműen kijelenteni, hogy a telefon okozta azt, de szerinte igen. Az iPhone 7-est még múlt hónapban mutatták be, és eddig nem érkezett hír hasonló esetről. A vállalat elismerte, hogy felvették a kapcsolatot a férfival és vizsgálják az esetet. (Fortune)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.