Elnézést kért a Facebook, amiért leszedte egy mellrák elleni szervezet videóját, amiért ez a rajzolt mell volt benne

külföld
2016 október 21., 5:07
comments 34

Egy mellrák ellen harcoló svéd szervezet, a Cancerfonden feltett egy videót a Facebookra, amin egy stilizált mellen bemutatva magyarázzák el, hogyan érdemes daganatot keresni. Ez a stilizált mell így nézett ki:

A videót nem sokkal a posztolása után eltávolította a Facebook, mondván, hogy az sértő tartalom.

A svéd szervezet nyílt levélben tiltakozott a videó eltávolítása ellen, azt írták, hogy ők nem akartak senkit megsérteni, csak segíteni szerettek volna.

Egyébként tény, hogy a Facebook szabályzata szerint nem lehet mellbimbós képet posztolni.

A Facebook azóta elnézést kért a hibájáért, és biztosították a közvéleményt arról, hogy a svéd szervezet videója amúgy nem ellenkezik a szabályzatukkal, és el is fogadták már azt. A cég azzal védekezett, hogy az algoritmusaik és a munkatársaik naponta több ezer reklámvideót néznek át, és sajnos néha csuklóból rossz döntést hoznak.

Közben a Cancerfonden is kiadott egy közleményt, amiben jelezték a Facebooknak, hogy nincs harag, és viccesen megjegyezték, hogy akkor ezentúl máshogyan rajzolják a melleket a videóikban, elkerülve a félreértéseket. Így:

(BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt