Németh Szilárd büntetőeljárással fenyegeti a miniszterelnököt kifütyülőket

politika
2016 október 22., 15:15
comments 1005

Németh Szilárd büntetőjogi eljárással fenyegetőzött amiatt, hogy Juhász Péter Orbán Viktor kifütyülésére szervez demonstrációt a Kossuth térre. Németh - a kormányzó Fidesz és a parlament nemzetbiztonsági bizottságának az alelnöke - állítása szerint jogi szakvéleményt kért, amely állítása szerint megerősítette feltevésében, hogy ez

garázdaságnak, garázdaságra való felbújtásnak számít.

Azt, hogy Némethnek ki adhatta ezt a joginak mondott „»szakvéleményt«”, nem tudni. A Hírtévé Magyar György jogászt kérdezte, aki szerint valójában

"a tapsolás, fütyülés a tetszés vagy a nemtetszés nyilvánításának a kifejezési formája, következésképpen sem garázdaságot, sem más bűncslekményt ez a magatartás nem tud megvalóstani".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt