Boross Péter az október 23-i beszédében arról beszélt, hogy be kellene mutatni az amerikai imperialisták gaztetteit

POLITIKA
2016 október 23., 09:08
comments 421

Az egykori MDF-es miniszterelnök Boross Péter az 1956-os ünnepi beszédében azt mondta, sosem volt még ilyen emelkedett az ünnep.

Boross Péter volt miniszterelnök, a Szabadságharcosokért Közalapítvány elnöke beszédet mond az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen Budapesten, a Műegyetem rakparton lévő ’56-os emlékműnél 2016. október 22-én. (Fotó: Máthé Zoltán / MTI)
photo_camera Boross Péter volt miniszterelnök, a Szabadságharcosokért Közalapítvány elnöke beszédet mond az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen Budapesten, a Műegyetem rakparton lévő ’56-os emlékműnél 2016. október 22-én. (Fotó: Máthé Zoltán / MTI)

De arról is beszélt, hogy vannak, akik azért szervezkednek, hogy megcsúfolják az ünnepet. Említette az Egyesült Államok („egy nagyhatalom”) külügyminisztériumának helyettes szóvivőjét, aki azt írta, aggódik a magyarországi sajtószabadság helyzete miatt, ráadásul kiállították a Népszabadság utolsó számát valahol Washingtonban.

Erre egy frappáns választ eszelt ki Boross Péter (a Szabadságharcosokért Közalapítvány elnöke!), éppen azoknak a nyelvezetével, akik ellen a magyarok 1956-ban fegyvert fogtak:

„Nem kellene összeállítanunk egy-két kiragadott tételt az amerikai imperialisták gaztetteiből, kiragadni egy-két tételt, és azt is bemutatni?”

Az idős férfi korábban is mondott már furcsákat, például hogy a Horthy-korszak szemtanújaként nem tapasztalt antiszemitizmust. (ATV)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.