Boross Péter az október 23-i beszédében arról beszélt, hogy be kellene mutatni az amerikai imperialisták gaztetteit

2016 október 23., vasárnap 9:08
421

Az egykori MDF-es miniszterelnök Boross Péter az 1956-os ünnepi beszédében azt mondta, sosem volt még ilyen emelkedett az ünnep.

Boross Péter volt miniszterelnök, a Szabadságharcosokért Közalapítvány elnöke beszédet mond az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen Budapesten, a Műegyetem rakparton lévő ’56-os emlékműnél 2016. október 22-én. (Fotó: Máthé Zoltán / MTI) Fotó: Máthé Zoltán

De arról is beszélt, hogy vannak, akik azért szervezkednek, hogy megcsúfolják az ünnepet. Említette az Egyesült Államok („egy nagyhatalom”) külügyminisztériumának helyettes szóvivőjét, aki azt írta, aggódik a magyarországi sajtószabadság helyzete miatt, ráadásul kiállították a Népszabadság utolsó számát valahol Washingtonban.

Erre egy frappáns választ eszelt ki Boross Péter (a Szabadságharcosokért Közalapítvány elnöke!), éppen azoknak a nyelvezetével, akik ellen a magyarok 1956-ban fegyvert fogtak:

„Nem kellene összeállítanunk egy-két kiragadott tételt az amerikai imperialisták gaztetteiből, kiragadni egy-két tételt, és azt is bemutatni?”

Az idős férfi korábban is mondott már furcsákat, például hogy a Horthy-korszak szemtanújaként nem tapasztalt antiszemitizmust. (ATV)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt