Megütötték a Kossuth téren síppal a szájában tüntető Ungváry Krisztiánt

bűnügy
2016 október 23., 14:19
comments 307

Feszült a hangulat a Kossuth téren, ahol Orbán Viktor miniszterelnök beszélt a színpadon, miközben az ellentüntetők folyamatosan sípoltak és fütyültek a közönség soraiban. Összetűzésekre is sor került a szimpatizánsok és az ellenzők között.

Ott volt Ungváry Krisztián történész is, aki sokakkal közösen síppal a szájában tüntetett a kormány ellen. Tamás Bence Gáspár riporter szerint Ungváryt valaki fejen ütötte, majd elszaladt. A történésznek vérzik a feje, de tovább tüntetett.

Ungváry egy Instagram-videó tanúsága szerint valakivel arról győzköd valakit, már az ütést követően, hogy mindenkinek joga van elmondani illetve kifejezni véleményét egy demokratikus rendszer keretein belül, akár az utcán, így neki is. "Az ember vállalja a véleményét, nem fognak megrettenteni" - mondta a felvételen.

Ungváry Krisztián a XX. századi diktatúrák, a kommunista állambiztonsági működésének és történetének egyik legismertebb és legelismertebb kutatója.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt