Megütötték a Kossuth téren síppal a szájában tüntető Ungváry Krisztiánt

bűnügy
2016 október 23., 14:19

Feszült a hangulat a Kossuth téren, ahol Orbán Viktor miniszterelnök beszélt a színpadon, miközben az ellentüntetők folyamatosan sípoltak és fütyültek a közönség soraiban. Összetűzésekre is sor került a szimpatizánsok és az ellenzők között.

link Forrás

Ott volt Ungváry Krisztián történész is, aki sokakkal közösen síppal a szájában tüntetett a kormány ellen. Tamás Bence Gáspár riporter szerint Ungváryt valaki fejen ütötte, majd elszaladt. A történésznek vérzik a feje, de tovább tüntetett.

link Forrás
Ungváry egy Instagram-videó tanúsága szerint valakivel arról győzköd valakit, már az ütést követően, hogy mindenkinek joga van elmondani illetve kifejezni véleményét egy demokratikus rendszer keretein belül, akár az utcán, így neki is. "Az ember vállalja a véleményét, nem fognak megrettenteni" - mondta a felvételen.

Ungváry Krisztián a XX. századi diktatúrák, a kommunista állambiztonsági működésének és történetének egyik legismertebb és legelismertebb kutatója.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.