Az öregek-fütyülősök tömegverekedés legmaradandóbb eredménye a fakoffhelikopter

A fakoffhelikopter a legegyszerűbben előállítható légi jármű. Az ember függőlegesen a magasba emeli az ügyesebbik kezét, majd, miközben a középső ujját kinyújtja, a többit ökölbe szorítja, aztán körözni kezd a kézfejével, miközben egy ovis lelkesedésével kiabálja, hogy

helikopter, helikopter.

Opcionálisan ugrándozni is lehet közben.

Csinálni gondolom jó lehet, megfigyelni feltétlenül szórakoztató, ahogy ezt vasárnap az október 23-ai nyugdíjasroham alkalmával megtapasztalhattam a Kossuth téren.

A fakoffhelikopter feltalálása sokadjára bizonyította be, hogy a technológiai fejlődés igazi motorja a szabad verseny. A fütyülésre reagálva Orbán miniszterelnök ugyanis úgy elhúzta a beszédét, hogy a tiltakozóknak menet közben kellett kitalálniuk valamit, ha nem akarták túlzottan elunni magukat. Bár az egész esemény szórakoztató volt, éppen elzsibbadtam volna kicsit, mikor azt látom, hogy előbb az előttem álló vidám PICSA-rajongók, majd az egész környék pattogva fakoffhelikopterezni kezd. Ez jól láthatóan felpezsdítette a felháborodni vágyó nyugdíjas bunyózókat is, vagyis széles körben, kortól és pártállástól függetlenül népszerű léági járművet sikerült feltalálnia valakinek a tömegben.