Juhász pert indít, amiért nem engedték be a Kossuth térre

2016 október 24., hétfő 6:58
Juhász a Kossuth téren 2016. október 23-án

Az október 23-ai fütyülős-sípolós tiltakozást Juhász Péter, az Együtt politikusa hirdette meg. Őt magát a rendezvény elején nem engedték be a Kossuth térre a helyszínt biztosító Valton biztonsági cég munkatársai.

Juhász a 444-nek azt mondta, polgári peres eljárást indít a rendezvényt szervező Miniszterelnöki Hivatal ellen, mert szerinte nem tehették volna meg, hogy nem engedik be egy közterületen tartott állami ünnepségre.

Megkérdeztük azt is, hogyan értékeli a tiltakozást. "Teljesen jónak, sőt, még erősebbre is sikerült, mint amire számítottam" - mondta Juhász. A téren történt balhékat-dulakodásokat "sajnálatosnak tartja", de szerinte a rendezők felelőssége, hogy biztosítsák a rendet.

Kérdésünkre, hogy utólag sem tartja-e veszélyesnek, hogy egy helyen gyűltek össze a támogatók és a tiltakozók, Juhász azt mondta:

"A miniszterelnöknek tűrnie kell a kritikát, a szervezőknek pedig biztosítaniuk kell, hogy mindenki élhessen a véleménynyilvánítási jogával. Mi nem balhézni mentünk, hanem tiltakozni, ha mások ezért balhéznak, az nem a mi felelősségünk."

Juhász azt mondja, máskor is lehet számítani hasonló tiltakozásra Orbán Viktor nyilvános szereplésein. "Minden olyan eseményen ott leszünk, ahol az államot kellene képviselnie" - mondta.