A Seregélyesi Kisbíróban jelent meg 25 év után először sajtófotó az FBI által körözött szaúdi bankárról, aki a helyi falunapokon mulatott

POLITIKA
2016 október 25., 16:29
comments 158

Szüreti felvonulás – HEGYI NAPOK

Ez a fotósorozat címe a Seregélyesi Kisbíró című lap 2015. októberi számában a 16. oldalon, ebben tűnik fel több képen a rejtélyes szaúdi bankár, Ghaith Rashad Pharaon.

photo_camera Ghaith Rashad Pharaon, piros nyíllal jelölve a Seregélyesi Kisbíró című lapban

A képsorozatról a Magyar Narancs írt. A lapban hosszú és nagyon izgalmas cikk jelent meg Pharaonról, a drogbárókkal, terroristákkal és a CIA-vel összefüggésbe hozott bankjáról, és arról, hogy az FBI általkörözött férfi hogyan került a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor illetve családjának közelébe.

Itt nem csak gazdasági összefüggésekről van szó, a Pharaonról elnevezett cég, amit a szaúdi bankár ügyvédje irányít, a miniszterelnök Czinege utcai házának közvetlen szomszédjában vásárolt egy ingatlant.

Pharaon nem csak ott fektet be Magyarországon, Seregélyes mellett a Zichy–Hadik-kastély is a Pharaon cégcsoport tulajdonába került, valószínűleg így keveredett a szaúdi bankár tavaly októberben a falunapra, ahol lefotózták, és ahol jelenléte ellenére a fő attrakció a Happy Gang fellépése volt.

photo_camera Ghaith Rashad Pharaon, piros nyíllal jelölve a Seregélyesi Kisbíró című lapban

A képeken Pharaon mellett többször Zaid Naffa, tiszteletbeli jordániai konzul látható (fekete bőrkabátban), az ő családjának Magyarországi nyomulásáról itt írtunk részletesen.

A miniszterelnök egyébként a héten is beszélt Pharaonról a Parlamentben, arra utalt, hogy amerikai titkosszolgálati játszma a férfi körül.

Orbán a Parlamentben csak "Pharaon professzorként" beszélt a bankárról,

akivel bevallása szerint Jordánia budapesti képviseletének díszvacsoráján találkozott, ahol mindketten díszvendégek voltak.

Pharaon neve egyébként korábban Tiborcz Istvánhoz köthető üzletekben merült fel, ezekről itt olvashat.

Aki pedig nem olvasta el a Magyar Narancs hosszú cikkét róla, az mindenképpen tegye meg, egészen elképesztő, hogy milyen figurák vannak most a miniszterelnöki család közvetlen közelében.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt