A Magyar Idők tulajdonosa munkába állt, mint a Mediaworks igazgatósági tagja

POLITIKA
2016 október 26., 21:18
comments 155

Az RTL Klub Híradója számolt be arról, hogy egyetlen nappal azután, hogy kiderült, a Népszabadságot is kiadó Mediaworks a "Mészáros Lőrinc" közeli Opimus Press Zrt. birtokába került, a frissen a Mediaworks igazgatótanácsába választott Liszkay Gábor felkereste a Népszabadság szerkesztőségének épületét, ahol a kiadó is működik.

Liszkay sokáig a Simicska Lajos tulajdonában lévő Magyar Nemzet főszerkesztője volt, de Simicska és Orbán Viktor összeveszése után távozott, jelenleg a kormánypárt propagandalapjának, a Magyar Időknek a tulajdonosa.

Az RTL riportere elsőnek azt kérdezte, miről tárgyaltak odabenn és hogy mi lesz a Népszabadság sorsára, újraindul-e a lap. Liszkay azt válaszolta, hogy ha bármilyen döntés születik, azt elsőnek az érintetteknek fogják elmondani és nem az RTL-nek.

Arra a kérdésre, hogy valósak-e azok a hírek, hogy Mészáros Lőrinc áll az üzlet mögött, Liszkay azt válaszolta, hogy egy nyilvánosan működő részvénytársaság, egy tőzsdei cég áll az üzlet mögött.

Az Opimus Prime anyacége amúgy az Opimus Group Nyrt., aminek két legnagyobb részvényese egy Seychelle-szigetekre, illetve Nigériába bejegyzett vállalat.

Szerda délelőtt Párbeszéd aktivistái leragasztották a Magyar Idők szerkesztőségének ajtaját, hogy ezzel tiltakozzanak a "Népszabadság orbáni megszüntetése" ellen.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.