A Magyar Idők tulajdonosa munkába állt, mint a Mediaworks igazgatósági tagja

Az RTL Klub Híradója számolt be arról, hogy egyetlen nappal azután, hogy kiderült, a Népszabadságot is kiadó Mediaworks a "Mészáros Lőrinc" közeli Opimus Press Zrt. birtokába került, a frissen a Mediaworks igazgatótanácsába választott Liszkay Gábor felkereste a Népszabadság szerkesztőségének épületét, ahol a kiadó is működik.

Liszkay sokáig a Simicska Lajos tulajdonában lévő Magyar Nemzet főszerkesztője volt, de Simicska és Orbán Viktor összeveszése után távozott, jelenleg a kormánypárt propagandalapjának, a Magyar Időknek a tulajdonosa.

Az RTL riportere elsőnek azt kérdezte, miről tárgyaltak odabenn és hogy mi lesz a Népszabadság sorsára, újraindul-e a lap. Liszkay azt válaszolta, hogy ha bármilyen döntés születik, azt elsőnek az érintetteknek fogják elmondani és nem az RTL-nek.

Arra a kérdésre, hogy valósak-e azok a hírek, hogy Mészáros Lőrinc áll az üzlet mögött, Liszkay azt válaszolta, hogy egy nyilvánosan működő részvénytársaság, egy tőzsdei cég áll az üzlet mögött.

Az Opimus Prime anyacége amúgy az Opimus Group Nyrt., aminek két legnagyobb részvényese egy Seychelle-szigetekre, illetve Nigériába bejegyzett vállalat.

Szerda délelőtt Párbeszéd aktivistái leragasztották a Magyar Idők szerkesztőségének ajtaját, hogy ezzel tiltakozzanak a "Népszabadság orbáni megszüntetése" ellen.