Gépkarabéllyal lőtték fejbe a Bőnyben meghalt rendőrt

bűnügy
2016 október 26., 12:50
comments 304

A rendőrség kedden délután tartott sajtótájékoztatót a bőnyi lövöldözésről, amiben egy rendőr meghalt, amikor egy 75 éves férfi gépkarabéllyal rálőtt.

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai egy előre eltervezett házkutatásra érkeztek a bőnyi házhoz, de a ház tulajdonosa több lövést is leadott rájuk. Az egyik rendőrt fejbe lőtte, aki a helyszínen meghalt.

A rendőrök visszalőttek, meg is sebesítették a támadót. A fegyverest azóta megműtötték, a rendőrség tájékoztatása szerint az állapotát sikerült stabilizálni, ezért nincs egészségügyi akadálya annak, hogy őrizetbe vegyék.

photo_camera A rendőrség és a TEK sajtótájékoztatója Győrben.

Az üggyel kapcsolatban még zajlik a nyomozás, tanúkat hallgatnak ki. Az elkövető személyéről hivatalosan csak a gyanú megalapozása után adnak további információkat, de sajtóinformációk szerint Győrkös Istvánról, a Magyar Nemzeti Arcvonal vezetőjéről van szó.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány elmondta, hogy a lövöldözésben meghalt rendőr a 46 éves Pálvölgyi Péter rendőrőrnagy volt, akit halála után Pintér Sándor belügyminiszter előléptetett, és hősi halottá nyilvánított. Pálvölgyit kollégái kiváló emberként és kitűnő rendőrként jellemezték, 25 éve teljesített szolgálatot.

Hajdu János elmondta, hogy az elkövetőt végül a TEK fogta el. Az nem került szóba, hogy miért nem eleve a TEK ment ki a helyszínre. A TEK-hez 8:03-kor érkezett a bejelentés a lövöldözésről, 8:32-kor tudták megkezdeni a rendőrök kimentését.

Mikor a helyszínre értek, a lövöldöző eltorlaszolta magát a lakásában, és azzal fenyegetőzött, hogy kivégzi a közeledő rendőröket. A Budapestről a helyszínre tartó TEK-esek megkezdték vele a tárgyalást, de mivel ez nem vezetett eredményre, Hajdu elrendelte a behatolást.

Hozzátette, hogy a helyszínen a TEK sürgősségi orvosai stabilizálták az elkövető állapotát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.