Lövöldözés volt Bőnyben, egy rendőr meghalt

2016 október 26., szerda 7:52
562

Több rendőr ment a helyszínre, és a TEK lezárta az utcát, ahol a feltételezett lövöldöző egy 75 éves férfi, aki néhány éve elveszítette a fiát, azóta pedig bezárkózott. A rendőrök azt tanácsolták a helyieknek, hogy menjenek haza és zárkózzanak be – írja a Kisalföld, ami úgy tudja: reggel lakossági bejelentésre érkeztek a rendőrök a bőnyi házhoz, illegálisan tartott fegyvereket kerestek, de mielőtt bekopogtattak volna hozzá, lövöldözni kezdett.

A Kisalföld szerint az akcióban egy rendőrt fejbe lőttek, és a helyszínen meghalt.

A lap szerint az idős elkövetőt, Gy. I.-t, azaz Győrkös Istvánt elfogták.

A mentő már meg is érkezett az elkövetővel a győri kórházba, és a Kisalföld úgy tudja, hogy a korábbi comblövéssel ellentétben a férfi hátát érte a lövés, a golyó a hasán jött ki, műtét vár rá.

Rendőri készültség Bőny főutcájában, a Szabadság úton, ahol lövöldözés volt. Mesterlövész hasal a középen látható autó tetején. (Fotó: Krizsán Csaba / MTI) Fotó: Krizsán Csaba/MTI

Az MTI tudósítója a helyszínen azt látta, hogy több tucat rendőr és a Terrorelhárítási Központ munkatársai körbevesznek egy családi házat. A rendőrök közül többen golyóálló mellényt viseltek, és mesterlövészek is készültségben voltak. Hivatalos tájékoztatást még senki sem adott.

A Kisalföld azt is írta, hogy a helyszínről elvittek egy fiatal, kisírt szemű rendőrnőt, akihez pszichológus érkezett.

Rendőri készültség Bőny főutcájában, a Szabadság úton, a lövöldözés helyszínén (Fotó: Krizsán Csaba / MTI) Fotó: Krizsán Csaba

A Kisalföld úgy tudja, Bőnyben a Magyar Nemzeti Arcvonal tevékenységének köze van a TEK-akcióhoz, ugyanis Győrkös István ennek a neonáci-hungarista szervezetnek a vezetője. Az 1989-ben alapított egyik első hungarista csoport fütyülte ki 1992-en Göncz Árpád köztársasági elnököt. Itt egy videó, amiben nemrég bemutatták magukat:

A Központi Nyomozó Főügyészség, az ORFK és a TEK 14 órakor tart rendkívüli sajtótájékoztatót Győrben.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt