"Mészáros Lőrinc" "közeli cégé" lett a Bravo magazin és a mindmegette.hu is

politika
2016 október 26., 15:52
comments 189

Kedden vált biztossá, amit már azóta lehetett sejteni, amikor kiderült, hogy a lapot kiadó Mediaworks kivégezte a Népszabadságot: a vállalatot megvette a "Mészáros Lőrinc"-közeli Opimus Press.

Arról már sok szó volt, hogy miért érte meg ez a tranzakció a Fidesznek: a Mediaworks birtokában van egy rakás megyei hírlap, melyek bekebelezésével újabb nagy eléréssel rendelkező csatornákon lehet tolni a kontroll nélküli propagandát.

De a Mediaworks óriási szereplő a magyar lappiacon, a politikai szempontból értékes megyei lapok és a Népszabadság mellett számos más lap is itt jelenik meg, melyek most mind "Mészáros Lőrinc" közelébe kerültek. Az Orbán Viktornak olyan kedves Nemzeti Sportról, illetve a Világgazdaságról írtunk eddig is, de ezeken kívül is vannak még termékek.

A Mediaworks honlapja fel is sorolja ezeket, bár a nagy fejetlenségben alighanem frissíteni nem volt idejük, itt topkiadványnak még mindig a Népszabadság van feltüntetve. Viszont kiderül az is, hogy az Opimus Press most megvásárolta a mindmegette.hu oldalt, ezen kívül pedig kormányközeli kezekbe került a Lakáskultúra, az Autó-motor, a hot!, a Tina Konyha, az astronet.hu, a Fanny és korai tinédzserkorunk meghatározó orgánuma, a Bravo is.

link Forrás

Mészáros Lőrincet múlt pénteken a Hír TV csípte el, akkor arra a kérdésre, hogy tényleg megveszi-e Mediaworks-öt, azt válaszolta:

Nem tudom, semmi sem elképzelhetetlen.

Ehhez képest ekkor már az Opimus beadta a kérelmét a Gazdasági Versenyhivatalhoz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.