Kínos és kellemetlen, hogy a forradalom évfordulóján léptették elő Tasnádi Lászlót

2016 október 27., csütörtök 14:18
60

Azt hiszem, ennek a kínosságát mindenki érezte”- mondta Lázár János azzal kapcsolatban, hogy éppen október 23. alkalmából léptettél elő Tasnádi Lászlót. Hozzátette, hogy ennek már Orbán Viktor sem tudott örülni.

Kormánytagoktól ritkán hallunk ilyesmit, de most, hogy Áder János köztársaság elnök kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül az 1956. évi forradalom és szabadságharc kezdetének 60., valamint a köztársaság kikiáltásának 27. évfordulója alkalmából előléptette rendőr altábornaggyá Tasnádi Lászlót, ez is megtörtént.

Ugyanakkor Lázár János szerint már nem nagyon lehet mit tenni a rendszerben maradt korábbi III/II-es tisztekkel. Azt mondta, 25 évvel a renszerváltás után visszamenni 1990-be, amikor ki lehetett volna tenni a belügyből ezeket az embereket, a legitimáció ma már gyengébb lábakon áll.

Áder János köztársasági elnök rendõr altábornaggyá nevezi ki Tasnádi László rendõr vezérõrnagyot a Sándor-palotában - Fotó: MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi/MTI

A rendészeti államtitkárról a két évvel ezelőtti kinevezésekor derült ki, hogy 1989-ben a BRFK állambiztonsági szervének operatív tisztje volt. Tasnádinak ÁVH-s múltú ügynök jelentett Nagy Imre újratemetéséről.

Lázár elmondta, hogy semmiféle érdemi változás nem történt a személyi állományban a rendszerváltás után. A belügyi állomány 80-90 százaléka tovább dolgozott a rendszerváltás után. Hozzátette, hogy majdnem 100 százalékban ment tovább a hírszerzés személyi állománya. Ugyanakkor azt már Lázár is kínosnak tartja, hogy Tasnádit a forradalom évfordulójának alkalmából léptették elő.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt