Áder János 1956 évfordulója alkalmából előléptette a volt III/II-es operatív tisztet, Tasnádi László rendészeti államtitkárt

POLITIKA
2016 október 23., 5:18
comments 279

„Áder János, Magyarország köztársaság elnöke – a belügyminiszter előterjesztésére – kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül nemzeti ünnepünk, október 23-a, az 1956. évi forradalom és szabadságharc kezdetének 60., valamint a köztársaság kikiáltásának 27. évfordulója alkalmából előléptette rendőr altábornaggyá Tasnádi László r. vezérőrnagy urat, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkárát” – olvasható a kormány központi honlapjának október 23-i mellékletén.

photo_camera Áder János köztársasági elnök rendőr altábornaggyá nevezi ki Tasnádi László rendőr vezérőrnagyot a Sándor-palotában október 19-én. Mellettük Simicskó István honvédelmi miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter látható. (Fotó: Bruzák Noémi / MTI)

A rendészeti államtitkárról a két évvel ezelőtti kinevezésekor derült ki, hogy 1989-ben a BRFK állambiztonsági szervének operatív tisztje volt. Tasnádinak ÁVH-s múltú ügynök jelentett Nagy Imre újratemetéséről.

Még a kormányt gyakorlatilag mindenben maximálisan támogató „civil szervezet”, a CÖF is kiborult Tasnádi kinevezésén. Tasnádinak eszébe sem jutott a lemondás, Orbán Viktor pedig azt mondta: ha hiba is volt Tasnádi kinevezése, attól még rendészeti államtitkár marad.

Tasnádi szerint egyébként az 1970-es években jobb volt a nyomozóhatóságok és a titkosszolgálatok koordinációja, mint most, tehát a pártállami múlt már nemhogy nem ciki, hanem egyenesen hivatkozási alap lett.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt