Rogán: Nem számít, hogy mit mondtam egy magánbeszélgetésben a Népszabadság újságírójának

POLITIKA
2016 október 27., 10:28
comments 243

Rogán Antal propagandaminiszter szerint nem érdekes, hogy először letagadta hogy helikopterezett volna a kvótanépszavazás hétvégéjén, amikor a Népszabadság újságírói erről kérdezték, mert aznap a helikoptert biztosító cégen keresztül nyilvánosságra hozták az utat.

Rogán azt mondta, hogy aznap "magánbeszélgetést" folytatott a Népszabadság újságírójával, az pedig nem számít, hogy ott mi hangzott, így neki nincs is lelkiismeret-furdalása a történtek miatt. Szerinte őt akkor lehetne hazugsággal vádolni, ha aznap végül nem mondta volna el, hogy mi történt, így, hogy csak fél napig hazudott, nem.

(Rogán, illetve a helikoptereztető cég, csak azután ismerte el az utat, hogy kiderült, fénykép készült a helikopterből kiszálló propagandaminiszterről.)

Ezt ismételte meg akkor is, mikor egy újságíró megkérdezte tőle, hogy

megoldható lenne-e, hogy a jövőben fél napig se hazudjon a magyar sajtónak?

Rogán azt mondta, hogy akkor fontolná meg, hogy lemond, ha a munkája nem lenne eredményes, de mivel a kormány népszerű, ezért ez nem merült fel benne.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.