Rettegnek új amerikai otthonaikban a szíriai menekültek a sok lövöldözés miatt

2016 október 28., péntek 17:54
176

A szíriai polgárháborút túlélték, még az Egyesült Államokba is eljutottak, mégis rettegnek az életükért azok a szíriai menekültek, akiket a sorsuk a missouri St. Louis hírhedt gettójába, North St. Louis-ba vetett.

A szíriai menekülteket az International Institute nevű ügynökség költöztette a városba, és ők rendezték azt a tanácskozást is, ahol a menekültek egy órán át sorolták panaszaikat. Ezek szinte kivétel nélkül a környéken dúló erőszakról, folyamatos tűzharcokról szóltak.

North St. Louis, az Egyesült Államok egyik leghirhedtebb gettója. Fotó: Ralph Moran / Wikimedia Commons CC BY 3.0

Egy tolmács segítségével felszólaló asszony például azt mesélte, hogy ő már felhívta a még jordániai menekülttáborokban élő barátait, hogy St. Louis-ba semmi esetre se jöjjenek. "Este nyolc után nem tudjuk elhagyni az otthonainkat. Ha mégis ki kell menni az utcára, csak csoportosan merünk kimenni. Nem egyedül, de még csak nem is párosával, csak csoportosan" - mondta.

Az International Institute képviselője, Suzanne LeLaurin ígéretet tett rá, hogy kapcsolatba lép a hatóságokkal és megpróbálja elintézni, hogy a rendőrség gyakrabban járőrözzön a környéken.

Ehhez képest már elenyészőnek tűnik, hogy több menekültet egér és tetűfertőzött lakásban helyeztek el, vagy hogy a beilleszkedésükhöz szükséges angolórákat a város egy annyira távoli pontján tartják, hogy oda csak átszállással lehet eljutni - és St. Louis-ban azért nem egészen olyan a tömegközlekedés, mint az európai városokban. (Via CBS St. Louis)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt