175 millió forintot ér a világ legdrágább parkolóhelye

külföld
2016 október 29., 05:11
comments 26

Hongkongban 620 ezer amerikai dollárért, azaz jelenlegi árfolyamon mintegy 175 millió forintért ment el egy parkolóhely tulajdoni joga. Ezzel új világrekordot is sikerült beállítani, korábban sosem fizettek még ennyit parkolóhelyért.

A különleges státuszú város elképesztően zsúfolt, mivel itt összpontosul nem csak egész Ázsia, de a világ egyik fő gazdasági központja is. Az elmúlt évtizedekben az ingatlanárak teljesen elszabadultak, óriási hiány van ugyanis elérhető ingatlanokból. Ezt a mozgást követték persze az olyan kísérő szolgáltatások is, mint mondjuk a parkolóhelyek.

Ez a konkrét parkolóhely a Conduit Road 55 szám alatt található, a pénzügyi központ fölött fekszik nem sokkal, a város előkelőbb részén, ahol a vezető üzletemberek és diplomaták is élnek.

A Google Street Viewon épp felújítás van az adott címen :(
photo_camera A Google Street Viewon épp felújítás van az adott címen :(

A parkolóhelyet egy kínai pár vásárolta meg, egy 152 négyzetméteres lakás mellé járt. Összesen 7,2 millió dollárt fizettek ki. Utána viszont rögtön tovább is adták a parkolóhelyet az épület egy másik lakójának a már említett rekordösszegért.

A 620 ezer dolláros árból amúgy kijött volna 120 ezer taxizás a lakás és a városközpont között, de napi két tömegközlekedésre is futotta volna akár az összegből a következő 245 évben. (Financial Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.