A magyarok kétharmada állítja: nincs befolyásuk a kormány munkájára két választás közt

politika
2016 október 30., 06:00
comments 222

A magyar választóknak csak 31 százaléka gondolja úgy, hogy két választás közt is hatással lehet a kormány munkájára, derül ki az amerikai Pew Research Center politikai aktivitást vizsgáló felméréséből.

A magyarok 61 százaléka szerint nincs befolyása kormány működésébe,

ezzel az eredménnyel a vizsgált országok közt az utolsó helyet szerezte meg Magyarország, írja a Magyar Nemzet.

photo_camera Alexey Vitvitsky/Sputnik

A kutatás szerint a magyar emberek az egészségügyet, a szegénységet, és az oktatást érintő témákban rendezett tüntetésekért hajlandóak az utcára menni. De amíg az olaszoknál a választók 59 százaléka választotta, hogy utcára vonulna, a magyaroknál ez csupán 44 százalék.

Hatalmas a különbség azok számában, akik vettek már részt politikai rendezvényen:

csak a magyarok hét százaléka vallott erről, szemben a görögök 42, olaszok 32, és a lengyelek 21 százalékával.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.