A lúzerek múzeuma is készül az elnökválasztásra

Kansas állam Norton nevű városa ad otthont az amerikai elnökválasztások veszteseit felsorakoztató múzeumnak.

A Futottak Még nevű műintézményben mind a hatvan elnökjelölt portréját végignézheti az ember, akiknek nem sikerült a világ legerősebb országának legmagasabb székébe jutni.

Mint arról a Time riportja beszámolt, a múzeum nem kinevetni akarja a veszteseket, éppen ellenkezőleg: tisztelettel adózik azok előtt, akik megpróbálták, de végül mégsem lettek elnökök.

Ahogy közeledik november 8., Ann Lee Shearer kurátor már ki is nézte a 61. portré helyét, ahová vagy Donald Trump, vagy Hillary Clinton portréja kerülhet.

És mint a repbulikánus érzelmű állam múzeumvezetője a Time-nak elmondta, ő kifejzetten azért drukkol, hogy Hillary Clinton legyen a falon: „Itt van nekünk hatvan pasink, jó lenne végre egy nő is.”

A múzeumot egyébént nem igazán látogatják azok, akik szerepelnek is benne. Mint Shearer elmondta, egyszer majdnem sikerült egy másodiknak a tárlatot megnéznie, de Bob Dole, akik 1996-ban Bill Clintonnal szemben maradt alul, mégsem tudott benézni, mert kerekesszékével nem tudott átjutni a múzeum lépcsőjén. (Time)

Címlapkép: A múzeum honlapjáról