Vizsgálja a nemzetbiztonsági bizottság, mi köze az orosz titkosszolgálatnak a bőnyi rendőrgyilkossághoz

politika
2016 október 31., 05:39

Legközelebb november 7-én ül össze a parlament nemzetbiztonsági bizottsága, hogy a bőnyi rendőrgyilkosság hátteréről tárgyljanak, mivel felmerült, hogy az elkövető, Győrkös István és a Magyar Nemzeti Arcvonal kapcsolatban állhatott az orosz titkosszolgálat, a GRU embereivel is.

A múlt héten jelentek meg hírek arról, hogy a Győrkös-féle Magyar Nemzeti Arcvonal korábban közös gyakorlatokat, airsoftozást szervezetek orosz diplomatákkal, az orosz katonai hírszerzés pedig kapcsolatban állt a félkatonai szervezettel.

A bizottság most kihelyezett az Információs Hivatalban, hogy meghallgathassák Lázár János beszámolóját a hozzá tartozó, főleg külföldi, polgári hírszerzéssel foglalkozó szervezet működéséről.

És ráadásként Németh Szilárd legnagyobb örömére megnézik, hogy át kell-e világítani a Soros György által támogatott civil szervezetket. Az ülés napirendjét megkapó Magyar Idők szerint ezek közül az utóbbi fontos téma lesz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.