600 millióból újították fel az Újpest stadionját, a klub szakértői szerint aggasztó állapotban van

Fotó: Wikipedia

63 pontban tárt fel hiányosságot az a klub által felkért szakértő cég, amelyik megvizsgálta a Megyeri úti Szusza Ferenc-stadion felújításának munkálatait. A munka kivitelezője a Mester Építő Kft. A munkára 600 millió forint állt rendelkezésre.

A szakértő cég szerint gyakorlatilag mindennel gond van: a listán az elektromos kábelvezetéstől kezdve a burkoláson keresztül a betonozásig semmi nem stimmel. Az álmennyezetek áznak, még a fém lépcsők rögzítése is elégtelen, a kerítések rozsdásak. Meg kell hagyni, hogy elég kritikusan, és minden részletre kiterjedően mérték fel a hibákat, a listán szerepel például az is, hogy "a wc-kben a tükör elhelyezése az átlag férfi magassághoz képest is alacsony."

Négy hónapra lőtték be a munkát, ami lassan több mint fél éve húzódik. Úgy volt, hogy a következő fordulóban már újra saját pályáján játszhatnak a lilák, de november 26-re halasztották az átadást.

A stadion még az első Orbán-éra idején épült, 2001-ben. A mostani átalakítás végeztével befogadóképessége 13 500-ról 12 670-re csökken. (ujpestfc.hu)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.