A NAV mindenki helyett megcsinálná az SZJA-bevallást

gazdaság
2016 november 02., 10:45
comments 81
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter sajtótájékoztatót tart a gazdasági kabinet döntéseiről és a tárca által az Országgyűlésnek benyújtott törvényjavaslatokról a Nemzetgazdasági Minisztériumban 2016. november 2-án.
photo_camera Varga Mihály bejelenti az adótörvények változásait. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Szerdán sajtótájékoztatón ismertette Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a négynapos hétvége előtt, péntek este benyújtott ezernyi adótörvény-módosítás részleteit. Ezek közül a legpraktikusabb, szinte minden adózó állampolgárt érintő változás, hogy az egyéni vállalkozókon és az áfafizetésre kötelezetteken - illetve a bevallásra egy összeghatár alatt eddig sem kötelezett őstermelőkön - kívül mindenki választhatja az adóhatósági megállapítást, vagyis

ezentúl azoknak, akik nem kértek munkáltatói adómegállapítást, a NAV készítheti el a bevallását.

Varga a sajtótájékoztatón nem számszerűsítette, hogy mekkora járulékcsökkentést terveznek, csak azt hangoztatta, hogy a versenyképesség növelése érdekében, korábbi nyilatkozatainak megfelelően

járulékcsökkentés biztosan lesz.

Hogy mennyi, arról még egyeztetni kell, mondta.

Jelentős változás a korábbi évek gyakorlatával szemben az, hogy a szakma nélküli munkanélkülieket az értelmetlen közmunka helyett képzési programokra küldenék - ez, szemben a közmunkának hívott utcasepregetéssel és gazolással, valóban növelheti esélyeiket a munkaerőpiacon. (Via Portfolio, Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.