Kamunak tartják, hogy az új tulaj feltámasztja a a Népszabadságot

2016 november 2., szerda 20:11
69

Az új tulajdonosnak nem áll szándékában a Népszabadság újraindítása – erre jutott Hargitai Miklós, a Népszabadság szakszervezeti titkára, miután tárgyalt a Mediaworks kiadó elnök-vezérigazgatójával, Liszkay Gáborral. Hargitai Miklós

Hargitai Miklós a Hír TV-ben beszélt arról, hogy az új tulajdonos igyekszik csoportos létszámleépítéssel elbocsátani a dolgozókat. Ennek költsége a végkielégítések miatt mintegy 200-300 millió forint lenne, de amíg ez nem következik be, fizetnie kell a felfüggesztett dolgozókat.

Úgy látjuk, hogy a csoportos leépítést a jelenlegi vezetés ugyanúgy próbálja elkerülni, mint az előző. Nyilvánvaló, hogy nekik is kényelmetlen ez a helyzet, mert ott van hetven-egynéhány ember, akiknek munkát nem tudnak, viszont fizetést kénytelenek adni” – mondta Hargitai. Hozzátette, hogy a jelenlegi vezetés valahogy szabadulna ettől a helyzettől, de úgy, hogy a csoportos létszámleépítésnek a feltételeit ne kelljen betartani. (MNO)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt