Matolcsy: Egy már megszűnt, "Bulvárszabi" nevű lap légből kapott állítása, hogy én lakom valahol

POLITIKA
2016 november 02., 13:57
comments 391

A Népszabadság egyik utolsó lapszáma írta meg, hogy a jegybankelnök Patai Mihály Unicredit-vezér egyik luxuslakását használja a Budai Vár oldalában, és ez súlyos összeférhetetlenségi kérdéseket vet fel, hiszen a Nemzeti Bank felelős az összes pénzintézet piaci felügyeletéért.

Bárándy Gergely, szocialista képviselő kérdezte szerdán a Parlamentben Matolcsy Györgyöt arról, hogy most akkor végül is hol lakik.

photo_camera Budapest, 2016. április 28...Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke az Iránytû a pénzügyekhez címû tankönyv bemutatóján az MNB fõvárosi székházában 2016. április 28-án...MTI Fotó: Soós Lajos

Matolcsy azt felelte, hogy ellene 2014 nyara óta blöffökből álló lejáratás zajlik. Kezdődött azzal, hogy a jegybank állítólag méregdrága hegedűt vásárolt, amiről aztán kiderült, hogy nem igaz - bár vehetett volna, ha már az osztrák jegybanknak 8 Stradivari-hegedűje is lehetett.

Aztán szó szerint mondta, hogy 2015-ben és 2016-ban ugyanez történt, mikor az ellenzék és a sajtó is kezdte szajkózni, hogy

"az én unokatestvérem 600 millió forint támogatást kapott a jegybank alapítványaitól, hónapokig folyt a vádiratba illő blöffölés, majd kiderült, hogy egyetlen fillért nem kapott a VS portál támogatása keretében Szemerey Tamás."

Hogy ennek az állításnak mennyi igazságtartalma lehet, arról korábban írtunk egy részletes cikket, "6 bizonyíték, ami Matolcsy unokatestvérét szorosan a Vs és az Origo tulajdonosához köti" címmel.

A fenti példáknak pedig logikus folytatása mindaz, ami most történik. Nevezetesen, hogy egy

"Bulvárszabi nevű lap légből kapott állításából azt állították, hogy én lakom valahol, ami patai úr tulajdona, miközben állandó lakcímem Balatonakarattya, 8172, Köztársaság út 26."

Egyértelműen Matolcsy nem cáfolta az eredeti állítást, és az sem derült ki a válaszból, hogy akkor ezek szerint napi szinten ingázik-e a balatoni település és Budapest között.

Korábban a Népszabadság írta meg azt is, hogy Matolcsy egyik beosztottjával, Vajda Zita jógaoktatóval folytat viszonyt, akit korábban a nemzetgazdasági Minisztériumban, a jegybankban, majd a Pallas Geopolitikai Alapítványnál illetve a Pallas Domus Innovationis Alapítványnál kapott jól fizető posztokat. (Radio.hu / Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt