A bíróság szerint sem zárhatták volna be a Népszabadságot az újságírók megkérdezése nélkül

POLITIKA
2016 november 3., 12:25
comments 172

Jogsértő volt, ahogy a Mediaworks minden előzetes figyelmeztetés nélkül, mi több, a munkavállalóit becsapva váratlanul bezárta a Népszabadságot. A Népszabadság üzemi tanácsát vezető Danó Anna a TASZ segítségével indított pert a munkáltatója ellen, a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság elsőfokú végzésében pedig igazat adott neki. Az ítélet szerint

a Mediaworks megsértette a Munka Törvénykönyvét, mert nem kérte ki az intézkedés előtt 15 nappal az üzemi tanács véleményét.

Az Mt. előírásai szerint a munkavállalók nagyobb csoportját érintő munkáltatói intézkedések előtt ez kötelező lenne. A Mediaworks ezzel szemben minden előzetes értesítés nélkül zárta be a lapot október 8-án.

A Mediaworks azzal próbált védekezni, hogy a cég felügyelőbizottsága hozta meg a döntést, amiről csak október 7-én tájékoztatták csak az igazgatóságot, ami csak végrehajtotta a döntést. És mert csak a bezárást megelőző délután értesültek róla, hogy be kell zárniuk a lapot, "fizikailag lehetetlen volt" az üzemi tanács véleményének a kikérése. A bíróság nem fogadta el a védekezést.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt