A HVG szerint szinte a teljes megyei napilaphálózat kormányközelbe kerülhet

media
2016 november 03., 07:37
comments 168

Miután a Mediaworksszel 12 megyei újság az Opimus Presshez került, most a hvg.hu forrásai azt állítják, hogy szinte a teljes megyei napilaphálózat kormányközeli vállalkozókhoz kerülhet.

A lap szerint most az osztrák tulajdonban lévő Russmedia áll közel a felvásárláshoz. A kiadóhoz tartozik a Hajdú-Bihari Napló, a borsodi Észak-Magyarország és a szabolcsi Kelet-Magyarország. Fodor István igazgató úr(!) nem kívánta kommentálni az értesülést.

A HVG azt írja, hogy bár ez egyelőre nem bizonyíték, de a publikus adatok szerint a céget nemrég átszervezték, azaz szeptember végén bejegyezték a budapesti központú Russmedia Digital holdingcéget, amit – akárcsak a kiadót – Josef Kogler és Fodor István vezet. A holding egyetlen tagja a Russmedia Kiadó, a csoport többi cége (például a veszteséges ingatlankezelő) kimarad belőle. A lap szerint ez azért is gyanús, mert a felvásárlás előtt a Mediaworksnél is egy cégbe szervezték az eladásra kínált portfóliót.

A HVG arról is megemlékezik, hogy a két legnagyobb példányszámban eladott megyei napilapot, a csongrádi Délmagyarországot és a Győr-Moson-Sopron megyei Kisalföldet kiadó Lapcom éléről 2017 elején távozik Pallagi Ferenc, ami alapot adott azoknak a sajtóhíreknek, amik szerint a Lapcomot is megvehetik, ráadásul állítólag Londonban tárgyalnak a kiadó tulajdonosaival, a kajmán-szigeteki bejegyzésű Radio Bridge Media Holding képviselőivel. Pallagi Ferenc a hvg.hu-nak azt mondta: ez merő spekuláció, a legfrissebb információja szerint nem tettek ajánlatot a tulajdonosnak.

Kérdés, hogy szóltak-e már Mészáros Lőrincnek. (HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.