A pápa testőrsége elkobzott egy játékmackót

ÉLET
2016 november 03., 05:45
comments 94

Heather Nicholls, az Új-Zéland Északi-szigetének nyugati csücskében lévő Taranaki általános iskolájának alsó tagozatos tanítónője nagy kalandra vitte osztálya játékmackóját, Teddyt. Amikor nyáron európai vakációra indult, nebulói aggodalma ellenére magával vitte Teddyt is, megígérve, hogy vigyázni fog rá és fényképekkel dokumentálja majd a kalandjait.

Teddy, a játékmackó Rómában, még szabadon. Mrs Nicholls felvétele a taranaki Eltham általános iskola hírleveléből.
photo_camera Teddy, a játékmackó Rómában, még szabadon. Mrs Nicholls felvétele a taranaki Eltham általános iskola hírleveléből.

Addig nem is volt baj, míg a Vatikánba nem ért, ahol egyszer csak minden látható ok nélkül a svájci gárda, a pápai testőrség egyik gárdistája szó nélkül kitépte a kezéből a játékot, és behajította az őrszobába.

Nicholls próbálta elmagyarázni neki, hogy ez nem akármilyen mackó, de az őr nem beszélt angolul. "Azt se árulta el, hogy miért kobozta el. Csak határozottan nemet intett a kezével" - mesélte a Stratford Press című lapnak.

Nicholls szerint a legnehezebb az volt, amikor el kellett árulnia a gyerekeknek, hogy a mackó elveszett. "Nagyon elkenődtek. Ők maguk sose lopnák el más játékmackóját, és nem értik, hogy miért vette el bárki az övéket" - mondta.

A kisdiákok ezután a saját kezükbe vették a dolgot, kézzel írt levelekkel kezdték bombázni Ferenc pápát, hogy járjon közben a gárdánál mackójuk érdekében.

"Kedves Őszentsége a Pápa! A Svájci Gárda ellopta a mackónkat, amikor Mrs Nicholls Rómában volt. Mrs Nicholls a Vatikánvárosban fényképezett. Nagyon szomorúak vagyunk, hogy ellopták a mackónknakt. Mrs Nicholls is nagyon szomorú" - írta Lailarnie Leghton. Osztálytársa, Layla Elliott szűkszavúbb, de ha lehet, még inkább érzelmekre ható levéllel próbálkozott:

"Kérem adja vissza a mackónkat! Kérem vigyázzon a mackónkra! Maga minden idők legjobb pápája!" - írta.

(Via Stuff.co)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.