Anthony Weiner kiskorú áldozata is kikelt az FBI igazgatója ellen

külföld
2016 november 03., 11:12
comments 93

Nyilt levélben támadta James Comey-t, az FBI igazgatóját az a 15 - illetve most már 16 - éves észak-karolinai lány, aki miatt az FBI egyáltalán nyomoz Anthony Weiner, a Clinton-bizalmas Huma Abedin elhidegült férje ellen. Ebben a nyomozásban foglalt le még október elején az FBI egy laptopot, amit Weiner mellett az őt nyáron elhagyó neje is használt, és amin ezért az FBI gyanúja szerint lehetnek olyan levelek is, amelyeknek jelentőségük lehet a Clinton emailezési szokásai miatt indított, nyáron egyszer már vádemelés nélkül lezárt nyomozásban is.

A lány levelében azzal vádolja Comey-t, hogy a rendkívül semmitmondóan és titokzatoskodóan megfogalmazott pénteki levele miatt - amiben a Clinton elleni nyomozás újranyitásáról tájékoztatta az amerikai törvényhozást, minden egyéb konkrétumot mellőzve - az amerikai sajtó jobb híján őt és családját kezdte zaklatni a részletekért.

"Minden sajtótermék, legyen az helyi vagy országos, felhívott engem és a szüleimet, hogy megszerezze a történetemet" - írta.

"Nem tudott volna várni a választás végéig, hogy ne én legyek a figyelem középpontjában egy választási kampány utolsó hetében" - írta.

A lány arra is figyelmeztette Comey-t, hogy ő áldozata az ügynek, és azt remélte, hogy az FBI megvédi, ha egyöttműködik a nyomozókkal. Eleve azért kereste meg őket, hogy kortársait megvédhesse a Weinerhez hasonló szexuális ragadozóktól, írta. "Anthony Weiner a zaklató. A levele pedig segített a zaklatás folytatásában. Hogyan építhetném újjá az életem, ha ön miatt a világ összes riportere az én történetemet akarja kideríteni?" - írta levelében, amit úgy írt alá, hogy

a lány, aki elvesztette hitét Amerikában.

(Buzzfeed via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.