Bocsánatot kért a Metropolitantől az operabarát, aki előadás közben szórta szét a barátja hamvait

külföld
2016 november 03., 08:58
comments 117

Az operabarát, aki a múlt héten terrorveszélyt idézett elő, amikor előadás közben szétszórta barátja hamvait a nézőterén, bocsánatot kért a New York-i Metropolitan Opera vezetésétől.

A Dallasban élő Roger Kaiser Peter Gelbhez, a Met vezérigazgatójának írt levelében azzal magyarázta a tettét, hogy még 2012-ben megígérte a rákbeteg barátjának, hogy a halála után több neves operaházban fogja szétszórni a hamvait, így „örökre élvezheti a csodálatos zenét”.

„De ez a haldokló barátnak tett kedves gesztus balul sült el. Hűséges operabarátként a cselekmény súlya nagy nyomással nehezedik rám”

– írta.

A New York-i operaházat Rossini Tell Vilmos című operájának második felvonása után szombaton ki kellett üríteni, mivel Kaiser a hamvakat a zenekari árokba szórta a szünetben. A gyanús fehér por miatt riadóztatták a rendőrséget és a mentőket is, és a nyomozás miatt törölték a Met szombat késő esti előadását is. A rendőrség már aznap éjjel közölte, hogy emberi hamvakat szórtak szét az operaházban, és felvette a kapcsolatot az elkövetővel, de nem emeltek vádat ellene.

Peter Gelb a válaszában közölte, hogy elfogadja Kaiser őszinte bocsánatkérését annak ellenére, hogy a férfi cselekedete idegtépő órákat idézett elő az operaházban, két előadás nézőközönségének okozott csalódást, és több 1000 dollár anyagi kár érte az intézményt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.