Emma Watson könyveket veszít el a londoni metrón, és abban bízik, hogy aki megtalálja, elolvassa majd azokat

KULTÚRA
2016 november 03., 18:50
comments 174

A brit színésznő, aki az utóbbi időben elsősorban mint ENSZ-követ és feminista ügyek képviselője szerepelt a sajtóban, a feminista könyvklubjának újabb kötetét, Maya Angelou Mom & Me & Mom című önéletrajzi regényének példányait kezdte el szándékosan elhagyni a metróban.

Angelou 2014-ben hunyt el, a XX. század egyik kiemelt amerikai szerzője, költője, a fekete polgárjogi mozgalom fontos alakja.

Watson az elhagyott példányokban egy kézzel írt üzenetet is benne hagyott, amiben arra kéri a londoni metró utasait, hogy különösen vigyázzanak a könyvre, és amikor befejezték, hagyják el ismét a metrón, hogy valaki más is megtalálhassa.

Angelou könyvéből száz példányt szórtak így szét a héten, Watson a Books on the Underground kezdeményezéséhez csatlakozott.

Watson még januárban indította el könyvklubját, aminek célja, hogy közösen olvassanak a nők helyzetéhez, életéhez valamilyen szálon kapcsolódó vicces, inspiráló, szomorú, gondolatébresztő és bátorító szövegeket.

Az Our Shared Shelf elnevezésű klubnak mára 150 ezer tagja van a Goodreadsen, eddig olyan könyveket beszéltek át közösen online, mint Marjane Satrapi Persepolisát, Caitlin Moran How to be a Woman című könyvét, Alice Walker The Color Purple és Gloria Steinem My Life on the Road című alkotásait. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.