Koszovói fiatalok érkeznek a kifejezetten a magyar tehetségek nevelése miatt közpénzből kitömött felcsúti Puskás Akadémiára

POLITIKA
2016 november 03., 20:49
comments 140

Az Index információi szerint Kujtim Shala, Koszovó kulturális- , ifjúsági- és sportminisztere októberben járt Magyarországon, ekkor látogatott el Felcsútra is, ahol találkozott a Puskás Akadémia (PFLA) főigazgatójával, Takács Mihállyal.

Ezután jelent meg a hír az akadémia honlapján, hogy sikeres tárgyalások eredményeként a jövőben minden korosztályból két-két tehetséges koszovói fiatal jöhet majd az akadémiára. Az első csoportnyi fiatal állítólag hamarosan meg is érkezik Orbán Viktor futballvárosába.

A lépés csak azért érdekes, mert a rengeteg közpénzből felhúzott PFLA kifejezetten azzal a céllal jött létre, hogy a magyar tehetségek otthona legyen. Nem egy szokványos utánpótlás akadémia, ami minden klubnak van, és ahova ésszerű lépés ügyes fiatalokat hívni külföldről, hanem egy nemzeti futballakadémia. A PFLA-nál nem csak ezzel indokolták a rengeteg odaáramló közforintot, de erre hivatkozva nyúlták le Puskás Ferenc nevét is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.