Matt Dillon és Bruno Ganz lesz a két főszereplő Lars von Trier következő filmjében

Matt Dillon lesz Jack, a sorozatgyilkos, és Bruno Ganz a rejtélyes Verge, aki eltársalog vele a tetteiről és a gondolatairól – jelentette be a Zentropa, Lars von Trier produkciós cége. Ez alapján tehát egészen hasonló lesz a 2018-ra várható The House That Jack Built alapszituációja a legutóbbi filmjéhez, a 2013-as Nimfomániáséhoz.

Lars von Trier 2012-ben (Fotó: Hennis Kaiser / DPA / AFP)

A két főszereplő először dolgozik együtt a dán rendezővel, aki szerint szépen beleillenek az ő „filmes családjába”. Négy további színésznőt is bejelenthetnek hamarosan. A filmet hamarosan a svédországi Trollhättanban és Dánia fővárosában, Koppenhágában kezdik el forgatni. (A mindenféle fóbiától és függőségtől szenvedő Lars von Trier tavaly jelentette be, hogy újra elkezdett inni, hogy képes legyen dolgozni.)

A sztori a nagyon intelligens Jack 12 évét követi nyomon, ami alatt a gyilkosságaival, vagy ahogy ő látja, a művészetével fejlődik sorozatgyilkosként. Ahogy a rendőrök egyre közelebb kerülnek hozzá, úgy vállal egyre nagyobb kockázatot, hogy létrehozza a nagy műalkotását.

Lars von Trierről itt lehet nagyon sok felesleges információt megtudni.