Megölték a dagesztáni csecsen transznemű nőt, miután férjhez ment Oroszországban

külföld
2016 november 03., 07:21
comments 152

Megölték a 25 éves Rajna Alijevet Oroszországban, miután Moszkvába ment nemátalakító műtétre, és hozzáment egy Viktor nevű férfihoz.

A transznemű, muszlim Alijev egy dagesztáni csecsen családból származott, és miután a szülei megtudták, hogy nőként szeretne élni, kitagadták, sőt az apja – aki állítólag amikor megtudta, hogy a fia nemet vált, stroke-ot kapott – nyilvánosan követelte, hogy öljék meg a fiát, és vigyék elé a holttestét.

Alijev több halálos fenyegetést kapott, míg végül egy hónappal a nemátalakító műtét, és néhány nappal az esküvő után a felismerhetetlenségig összevagdosva megölték. (Yahoo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.