Chicago teljesen megőrült, miután bajnokságot nyert a Cubs

külföld
2016 november 4., 22:22
comments 56

Magyar idő szerint csütörtökön hajnalban bajnokságot nyert a Chicago Cubs. A csapat 1907-ben és 1908-ban is megtette ezt, azóta viszont egyszer sem. A 108 éves átok a balszerencse és a bénázás ikonjaivá tette őket az amerikai sportkultúrában. Most viszont a csodás győzelmükkel meglepték a világot, és iszonyatosan boldoggá tették a chicagóiakat.

És a város ünnepelt is rendesen.


A csapat és a város vezetése nem hivatalosan Cubstock 2016-nak nevezte el a győzelem után spontán meginduló fesztivált, ami alatt emberek lepték el az utcákat, tereket és parkokat, a bátrabb baseballdrukkerek pedig eufóriában ugráltak le a város hídjairól és lámpáiról a tömegbe.

A városi vezetők becslései szerint nagyjából 5 millióan ünnepelhettek a város utcán, ami Chicago lakosságának kb. kétszerese. Persze nem lehetetlen, hogy tényleg ennyien voltak, de mindenképp meghökkentő a szám.

photo_camera Ünneplés a Grant Parkban (Scott Olson/Getty Images/AFP)

A meccs után lényegében az egész város leállt, alig mentek be dolgozni az emberek. A péntek fénypontja a hazaérkező csapat fogadása és autogramosztása volt. A csapat tagjai egy nyitott tetejű buszon vonultak végig a városon, természetesen még a környező utcákat is le kellett zárni az összegyűlő tömeg miatt.


Bővebben a Chicago Tribune-on lehet olvasni az ünneplésről.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt