Chicago teljesen megőrült, miután bajnokságot nyert a Cubs

2016 november 4., péntek 21:22

Magyar idő szerint csütörtökön hajnalban bajnokságot nyert a Chicago Cubs. A csapat 1907-ben és 1908-ban is megtette ezt, azóta viszont egyszer sem. A 108 éves átok a balszerencse és a bénázás ikonjaivá tette őket az amerikai sportkultúrában. Most viszont a csodás győzelmükkel meglepték a világot, és iszonyatosan boldoggá tették a chicagóiakat.

És a város ünnepelt is rendesen.


A csapat és a város vezetése nem hivatalosan Cubstock 2016-nak nevezte el a győzelem után spontán meginduló fesztivált, ami alatt emberek lepték el az utcákat, tereket és parkokat, a bátrabb baseballdrukkerek pedig eufóriában ugráltak le a város hídjairól és lámpáiról a tömegbe.

A városi vezetők becslései szerint nagyjából 5 millióan ünnepelhettek a város utcán, ami Chicago lakosságának kb. kétszerese. Persze nem lehetetlen, hogy tényleg ennyien voltak, de mindenképp meghökkentő a szám.

Ünneplés a Grant Parkban (Scott Olson/Getty Images/AFP) Fotó: SCOTT OLSON

A meccs után lényegében az egész város leállt, alig mentek be dolgozni az emberek. A péntek fénypontja a hazaérkező csapat fogadása és autogramosztása volt. A csapat tagjai egy nyitott tetejű buszon vonultak végig a városon, természetesen még a környező utcákat is le kellett zárni az összegyűlő tömeg miatt.


Bővebben a Chicago Tribune-on lehet olvasni az ünneplésről.