Törlik Spéder párnapos cégét a cégjegyzékből

media
2016 november 04., 14:16
comments 60

Nem sokkal azután, hogy bejegyezték, törlik a cégjegyzékből a CEMP-X Online Zrt-t, derül ki ebből a rövid, november 3-i keltezésű közlönyből.

A céget múlt szerdán, október 28-án jegyezték be, a tulajdonos Spéder Zoltán volt, a vezetők pedig Közép Európai Média és Kiadó, azaz a CEMP vezetői közül kerültek ki: Pusztay András, Ziegler Gábor és Prigyeni Léndárd.

Az Index és a CEMP sorsa elég bizonytalan, miután a hatósági eljárásokkal és nyomozásokkal sakkban tartott tulajdonosa, Spéder Zoltán egyre-másra válik meg érdekeltségeitől, rá nézve igen kedvezőtlen feltételek mellett. Ingatlancége, a BIF Schmidt Máriáék érdekeltségi körébe került, bankját, az FHB-t pedig eddig kevéssé ismert takarékszövetkezetes vezetők vették meg, igen olcsón.

Arra nem számítanak sokan, hogy pont a politikailag igen fontos médiaportfólióját tarthatná meg Spéder. A Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt.-t már a múlt héten kivásárolta a netes újság menedzsmentje.

Ezért nagy feltűnést keltett a CEMP-X Online Zrt. nevű cég múlt heti alapítása, amit még érdekesebbé tesz, hogy egy tegnapi végzéssel törölték. Éppen tegnap írta meg a Magyar Nemzet, hogy Balogh Gabriella, Spéder fontos bizalmasa távozik a CEMP-ből.

Arról egyelőre csak találgathatunk, mi volt a célja a cég létrehozásának, majd gyors törlésének. Hosszú ideje tartja magát a pletyka, hogy a CEMP portfóliójának bizonyos elemeire, többek között az Indexre vételi opciója van Simicska Lajos érdekeltségi körének. A manőver akár ezzel is összefügghet, hiszen ha valamelyik CEMP-vagyonelemet esetleg átruháznák ebbe a cégbe, akkor a vételi opció érvényét vesztheti (ez persze az állítólagos szerződés megfogalmazásától függ). A Simicska-kör vételi opcióját a TV2 esetében hasonló trükkel játszották ki.

UPDATE: mégsem.

A birtokunkba jutott végzés szövege alapján nem az újonnan bejegyzett céget, hanem egy névfoglalást töröltek. Erre utal, hogy a fenti közlönyben szereplő cégjegyzékszám negyedik és ötödik karaktere nulla. Tehát: törölték a 01-00-004248/3 számú "cemp-x online" névfoglalást, de ez nem érinti a 01-10-049048 számú, múlt szerdán ténylegesen bejegyzett cemp-x online Zrt.-t.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.