Nem volt elég drámai a bűntény helyszíne, az ABC News hamisított egyet

Média
2016 november 05., 06:32
comments 75

Igazán drámai bejelentkezéssel borzolta az ABC News péntek reggel a nézők idegeit: Linsey Davis, az amerikai hírtelevízió riportere egy Dél-Karolina állambeli mezőről jelentkezett élőben, hogy ijesztő részletességgel ecseteljen egy ott történt állítólagos bűncselekményt. Nem is akármilyent. Egy szexuális bűnöző rabolt el és tartott fogva egy konténerben egy harmincéves nőt. Linsey a nagyobb hatás kedvéért a filmekből jól ismert sárga bűntényhelyszín-szalag előtt beszélt.

link Forrás

Csakhogy a CNN nemsokára vicces fotót kapott egy ismeretlentől. Viccesen leleplezőt, arról, hogy az a szalag egyáltalán nem egy vizsgálati helyszínt vett körül, hanem az ABC News stábja feszítette ki azt két kameraállvány közé, hogy díszletként szolgáljon.

Miután a CNN lebuktatta őket, az ABC alelnöke azonnali vizsgálatot ígért, az adás producerét pedig azonnal felfüggesztették.

Ez nem az első hasonló hírhamisítás az ABC-nél, idén áprilisban azzal bukott le a csatorna egyik hírszerkesztője, hogy egy igen divatos étteremről és a menő vendégköréről készített riportjukhoz ő maga írta meg és printelte ki az étterem állítólagos asztalfoglalási listáját. Lebukása után David Fazekas azzal védekezett, hogy a séf úgysem adta volna oda az igazi listát, a stáb pedig csak úgy csinált, mintha egy valós eseményt újrajátszó dokumentumfilmet forgattak volna.

(via Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.