Nem volt elég drámai a bűntény helyszíne, az ABC News hamisított egyet

Igazán drámai bejelentkezéssel borzolta az ABC News péntek reggel a nézők idegeit: Linsey Davis, az amerikai hírtelevízió riportere egy Dél-Karolina állambeli mezőről jelentkezett élőben, hogy ijesztő részletességgel ecseteljen egy ott történt állítólagos bűncselekményt. Nem is akármilyent. Egy szexuális bűnöző rabolt el és tartott fogva egy konténerben egy harmincéves nőt. Linsey a nagyobb hatás kedvéért a filmekből jól ismert sárga bűntényhelyszín-szalag előtt beszélt.

Csakhogy a CNN nemsokára vicces fotót kapott egy ismeretlentől. Viccesen leleplezőt, arról, hogy az a szalag egyáltalán nem egy vizsgálati helyszínt vett körül, hanem az ABC News stábja feszítette ki azt két kameraállvány közé, hogy díszletként szolgáljon.

Miután a CNN lebuktatta őket, az ABC alelnöke azonnali vizsgálatot ígért, az adás producerét pedig azonnal felfüggesztették.

Ez nem az első hasonló hírhamisítás az ABC-nél, idén áprilisban azzal bukott le a csatorna egyik hírszerkesztője, hogy egy igen divatos étteremről és a menő vendégköréről készített riportjukhoz ő maga írta meg és printelte ki az étterem állítólagos asztalfoglalási listáját. Lebukása után David Fazekas azzal védekezett, hogy a séf úgysem adta volna oda az igazi listát, a stáb pedig csak úgy csinált, mintha egy valós eseményt újrajátszó dokumentumfilmet forgattak volna.

(via Mashable)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.