A héten már havazhat is

időjárás
2016 november 06., 16:02
comments 80

Heti időjárásjelentést közölt vasárnap az Országos Meteorológiai Szolgálat közlése alapján az MTI. Napokra lebontva mutatják be, hogyan alakul majd az időjárás az országban, és hogyan fordul át az esős szürke idő havas esőzésbe, mínuszokba, majd havazásba.

Pécs, 2016. március 23...Behavazott virágzó fa a Mecsekben, Pécs közelében 2015. március 23-án...MTI Fotó: Sóki Tamás
photo_camera Pécs, 2016. március 23...Behavazott virágzó fa a Mecsekben, Pécs közelében 2015. március 23-án...MTI Fotó: Sóki Tamás

Hétfő: Reggelig jelentős, 20 millimétert is meghaladó esőzésre lehet számítani, többfelé erős, viharos szélfújások lesznek, többnyire felhős idővel - napközben maximum az ország keleti részében süt ki huzamosabb ideig a nap. Nappali hőmérséklet 7-12 között mozog majd.

Kedd: Felhős, borús idő, záporok, a Dunántúlon, 300 méter magasság felett már havas esőzésre is számítani lehet. Egyre hűl majd a hőmérséklet, és csökken a napsütés. Nyugat-Dunántúlon napközben már csak 5-6 fok, Tiszántúlon még 9-10.

Szerda: a Tiszántúlon is megszűnik a tartós esőzés, napos idő lesz, maximum záporokkal. Viszont tovább esik a hőmérséklet, 9-nél már sehol nem lesz melegebb.

Csütörtök: gyenge esőzések térnek vissza a hét második felére, rövidebb-hosszabb napos periódusokkal, de folytatódik a hűlés: 3-8 fok között mozog majd a hőmérő, éjszaka már fagyokkal, -1 is lehet.

Péntek: Újra sűrűsödik a csapadékozás országszerte: eső, zápor, az ország magasabb térségeiben, elsősorban az Északi-középhegységben havas eső, és havazás is lesz majd. -4 és plusz 1 között alakul éjszaka, nappal 2 és 8 között mozog majd a hőmérséklet.

Hétvége: erősen felhős idő lesz a hét végére, és egyre csak esni fog és esni fog. A szél is felerősödik várhatóan, nappal valamelyest melegszik az idő (5 és 11 fok között alakul a hőmérő állása), de éjszakára most már tartósan mínuszokra kell számítani, hétvégén akár -5-ig is lehűlhet a levegő.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.