Negatív rekord az NB1-ben: hétvégi fordulón még nem volt ilyen kevés néző

foci
2016 november 06., 19:59
comments 122

13720 néző volt kiváncsi az NB1 hétvégi, 15. fordulójának meccseire. Ez nagyon kevés, ennél csak egyetlen körben voltak kevesebben: a 10. fordulóban, de az egy hétközi meccsnap volt, összesen 10 314 nézővel. Ez a 13720 6 meccsen 2287-es átlagot jelent.

Foci Debrecenben, nézők nélkül. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
photo_camera Foci Debrecenben, nézők nélkül. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Az embereket nem érdekli igazán az NB1, de azért vannak magyarázatok, amik az ilyen nagyobb negatív kilengéseket indokolhatják. Most például tényleg nagyon szutyok idő volt hétvégén, és három csapat is saját stadionjától távol volt kénytelen játszani pályaválasztóként, különböző stadionrekonstrukciós munkák miatt.

Viszont az átlagot mindig felfele húzó Fradi speciel pont otthon játszott - messze az Üllői úton is voltak a legtöbben.

  • Haladás–MTK 1–1, Sopron, Városi Stadion - 1265 néző
  • DVSC–Mezőkövesd 0–0, Debrecen, Nagyerdei Stadion - 2385 néző
  • Videoton–Gyirmót FC Győr 4-0, Felcsút, Pancho Aréna - 1461 néző
  • Ferencváros–Paks 1–2, Budapest, Groupama Aréna - 5592 néző
  • Honvéd–DVTK 2–0, Budapest, Bozsik József Stadion - 1575 néző
  • Újpest–Vasas 2–2 Kecskemét, Széktói Stadion, 1442 néző

A fenti számokhoz érdemes lábjegyzetként hozzátűzni, hogy egyszer nemrég már összeszámoltuk a valós nézőszámokat az élvonalban, és az jött ki, hogy sokkal kevesebben járnak meccsre még annál is, mint amit a klubok mondanak. (Nemzeti Sport)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.