Rejtélyes hang ejtette zavarba Kanadát

külföld
2016 november 06., 10:17
comments 135

A kanadai hadsereg egy repülőgépet küldött ki a múlt héten, hogy járjon utána, mi az a furcsa hang, ami aggodalommal tölti el az ország északkeleti sarkvidékén élőket. Semmire se jöttek rá, és semmit se hallottak a légierő katonái.

Holott már régóta panaszkodnak a nagyon ritkán lakott, Grönland magasságában lévő jeges szigetvilágon élők arra, hogy valami "ping" hangot hallanak a tenger mélyéről.

Pedig radarok is vannak a környéken.
photo_camera Pedig radarok is vannak Nunavitban.

Leginkább azért aggódnak, hogy elijeszti a hang az állatokat, és nem tudnak vadászni majd. A "ping" a Fury and Hecla nevű szorosból jön, és Nunavut önkormányzati vezetői is jelezték már észlelésüket. (Nunavut Kanada legritkábban lakott területe.)

Senki se tudja, hogy mi ez a hang, de a helyieken kívül hajósok is észlelték már. A kanadai kormány igyekszik komolyan venni a bejelentéseket, de egyelőre hivatalosan semmit se észleltek kiküldött megfigyelőik. (huffington post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.