Rejtélyes hang ejtette zavarba Kanadát

2016 november 6., vasárnap 10:17
136

A kanadai hadsereg egy repülőgépet küldött ki a múlt héten, hogy járjon utána, mi az a furcsa hang, ami aggodalommal tölti el az ország északkeleti sarkvidékén élőket. Semmire se jöttek rá, és semmit se hallottak a légierő katonái.

Holott már régóta panaszkodnak a nagyon ritkán lakott, Grönland magasságában lévő jeges szigetvilágon élők arra, hogy valami "ping" hangot hallanak a tenger mélyéről.

Pedig radarok is vannak Nunavitban.

Leginkább azért aggódnak, hogy elijeszti a hang az állatokat, és nem tudnak vadászni majd. A "ping" a Fury and Hecla nevű szorosból jön, és Nunavut önkormányzati vezetői is jelezték már észlelésüket. (Nunavut Kanada legritkábban lakott területe.)

Senki se tudja, hogy mi ez a hang, de a helyieken kívül hajósok is észlelték már. A kanadai kormány igyekszik komolyan venni a bejelentéseket, de egyelőre hivatalosan semmit se észleltek kiküldött megfigyelőik. (huffington post)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt