Trump Magyarországon vonuló menekültekkel kampányol, mintha azok éppen Mexikóból jönnének

2016 november 6., vasárnap 7:56
211

Donald Trump, a republikánusok elnökjelöltje egy magyarországi jelenettel kampányol a választás hajrájában. A 2 perces videóreklám 37. másodpercében tűnik fel a magyar M1-es autópálya, ahogy tavaly szeptemberben a menekültek a Keleti Pályaudvartól gyalogolnak rajta az osztrák határ felé:


A reklámban persze szó sincs Magyarországról. A hirdetésnek ez a része itt arról szól, hogy a demokraták ellenőrizetlenül hagyják, hogy Mexikó felől tömegével érkezzenek a migránsok az USA-ba, és a jelenet ezt hivatott bizonyítani.

Az Intercept című amerikai lap beszélt a felvétel eredeti készítőjével, Nabih Bulos-szal, aki a New York Times-nak készítette a videót tavaly. Bulos azt mondta, hogy egyáltalán nem járult hozzá, hogy Trump használja ezt a néhány kockát a tudósításából, és el se kérték tőle. Határozottan állította viszont, hogy a képeket ő csinálta, Magyarországon, és a felvételnek semmi köze sincs Mexikóhoz vagy az USA-hoz.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt