Trump Magyarországon vonuló menekültekkel kampányol, mintha azok éppen Mexikóból jönnének

külföld
2016 november 06., 07:56

Donald Trump, a republikánusok elnökjelöltje egy magyarországi jelenettel kampányol a választás hajrájában. A 2 perces videóreklám 37. másodpercében tűnik fel a magyar M1-es autópálya, ahogy tavaly szeptemberben a menekültek a Keleti Pályaudvartól gyalogolnak rajta az osztrák határ felé:

link Forrás

A reklámban persze szó sincs Magyarországról. A hirdetésnek ez a része itt arról szól, hogy a demokraták ellenőrizetlenül hagyják, hogy Mexikó felől tömegével érkezzenek a migránsok az USA-ba, és a jelenet ezt hivatott bizonyítani.

Az Intercept című amerikai lap beszélt a felvétel eredeti készítőjével, Nabih Bulos-szal, aki a New York Times-nak készítette a videót tavaly. Bulos azt mondta, hogy egyáltalán nem járult hozzá, hogy Trump használja ezt a néhány kockát a tudósításából, és el se kérték tőle. Határozottan állította viszont, hogy a képeket ő csinálta, Magyarországon, és a felvételnek semmi köze sincs Mexikóhoz vagy az USA-hoz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.