A McDonald’s beperelte Firenzét, amiért nem nyithatnak éttermet a dóm lábánál

külföld
2016 november 07., 22:59
comments 289

Majdnem 20 millió dollárra perli a McDonald’s Firenzét, amiért a város vezetése nem engedte meg a cégnek, hogy kajáldát nyissanak a történelmi belváros közepén, a Dóm téren. A kérelmük visszautasítása miatt az étteremlánc most kártérítést követel.

photo_camera Pont egy Meki hiányzik innen - Fotó: AFP/ Mattes René / Hemis
Dario Nardella, Firenze polgármestere még júniusban utasította vissza a McDonald’s kérelmét, mert meg akarták őrizni a történelmi városképet. Nardella szerint a cégnek joga van megpályázni a helyet, de szerinte nekik ugyanolyan joguk van nemet mondani erre. A város vezetése éppen idén januárban szigorította meg a belvárosi éttermekre vonatkozó szabályokat, és előírták nekik, hogy tipikus, helyi termékeket kell árulniuk. Márpedig akárhogy is nézzük, a sajtburger nem a legtoszkánabb étel.

Ugyanakkor egy hónapja a Vatikánban nem csináltak ekkora gondot abból, hogy McDonald’s a Szent Péter tér közelében nyit éttermet, a vatikáni vagyonkezelőtől megkapták az engedélyt, csak a bíborosok háborogtak egy kicsit. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.