A McDonald’s beperelte Firenzét, amiért nem nyithatnak éttermet a dóm lábánál

Majdnem 20 millió dollárra perli a McDonald’s Firenzét, amiért a város vezetése nem engedte meg a cégnek, hogy kajáldát nyissanak a történelmi belváros közepén, a Dóm téren. A kérelmük visszautasítása miatt az étteremlánc most kártérítést követel.

Pont egy Meki hiányzik innen - Fotó: AFP/ Mattes René / Hemis

Dario Nardella, Firenze polgármestere még júniusban utasította vissza a McDonald’s kérelmét, mert meg akarták őrizni a történelmi városképet. Nardella szerint a cégnek joga van megpályázni a helyet, de szerinte nekik ugyanolyan joguk van nemet mondani erre. A város vezetése éppen idén januárban szigorította meg a belvárosi éttermekre vonatkozó szabályokat, és előírták nekik, hogy tipikus, helyi termékeket kell árulniuk. Márpedig akárhogy is nézzük, a sajtburger nem a legtoszkánabb étel.

Ugyanakkor egy hónapja a Vatikánban nem csináltak ekkora gondot abból, hogy McDonald’s a Szent Péter tér közelében nyit éttermet, a vatikáni vagyonkezelőtől megkapták az engedélyt, csak a bíborosok háborogtak egy kicsit. (Guardian)

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.