A McDonald’s beperelte Firenzét, amiért nem nyithatnak éttermet a dóm lábánál

2016 november 7., hétfő 22:59
289

Majdnem 20 millió dollárra perli a McDonald’s Firenzét, amiért a város vezetése nem engedte meg a cégnek, hogy kajáldát nyissanak a történelmi belváros közepén, a Dóm téren. A kérelmük visszautasítása miatt az étteremlánc most kártérítést követel.

Pont egy Meki hiányzik innen - Fotó: AFP/ Mattes René / HemisDario Nardella, Firenze polgármestere még júniusban utasította vissza a McDonald’s kérelmét, mert meg akarták őrizni a történelmi városképet. Nardella szerint a cégnek joga van megpályázni a helyet, de szerinte nekik ugyanolyan joguk van nemet mondani erre. A város vezetése éppen idén januárban szigorította meg a belvárosi éttermekre vonatkozó szabályokat, és előírták nekik, hogy tipikus, helyi termékeket kell árulniuk. Márpedig akárhogy is nézzük, a sajtburger nem a legtoszkánabb étel.

Ugyanakkor egy hónapja a Vatikánban nem csináltak ekkora gondot abból, hogy McDonald’s a Szent Péter tér közelében nyit éttermet, a vatikáni vagyonkezelőtől megkapták az engedélyt, csak a bíborosok háborogtak egy kicsit. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt