Semjén Zsolt arra vár, mikor borulnak végre térdre a nyugatiak Magyarország előtt

Magyarország első számú miniszterelnök-helyettese egy hétfői könyvbemutatón beszélt arról, hogy meglátása szerint az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc lényegében megmentette Európát az eurokommunizmustól és több országot attól, hogy a Szovjetunió támogatásával, demokratikus választáson a kommunisták kerüljenek hatalomra.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Semjén szerint szovjet tankok brutalitása és a távozók beszámolói „kinyitották a szemeket”, ezért a KDNP elnöke most úgy gondolja, hogy a nyugatiaknak „térden állva kellene hálát adniuk a magyaroknak, hogy megmentették őket a kommunizmustól”.

Semjén Zsolt Kovrig Béla Nemzeti kommunizmus és Magyarország című könyvének bemutatóján a KDNP elődpártja, a Demokrata Néppárt történetét felidézve kiemelte, hogy a párt által megfogalmazott eszmeiség azért nem tévesztett irányt, mert az egyház társadalmi tanítására épült. Hozzátette, hogy ez az eszmeiség az, amely a mai polgári, keresztény és nemzeti oldal számára egyfajta előképként vállalható. Szerinte ekkor jelent meg a „diadalmas kapitalizmussal” szemben a keresztényszociális gondolat, amivel Ezzel szociális alapon mondtak kritikát a liberalizmusról és a vadkapitalizmusról. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.