Bontják a Széll Kálmán teret az elrohadt fák miatt

építészet
2016 november 08., 13:12
comments 147

Amikor megépítettek a Széll Kálmán teret, a tervezés során nem tervezték meg pontosan a vízelvezetési rendszert, ezért visszaszivárgott a tér alá a talajvíz, pangó víz alakult ki a mélyben, az oda ültetett fák gyökere pedig elrohadt. A fák emiatt nem tudtak tápanyaghoz jutni, és elhaltak.

A BKK kedden megkezdte a fák cseréjét, az elrohadt juharok és hárs fajták helyére égereket, platánokat, kocsányos tölgyeket ültettek.

Ez persze önmagában nem lenne elég, szükség van a burkolat megbontására is, mivel újra kell telepíteni az elvezető rendszert, hogy még egyszer ne forduljon elő hasonló baleset. Ez, ha csak az időjárás nem rondít bele és húzódik emiatt el, további 5 hét új melót jelent a téren. Fotók: MTI / Szigetváry Zsolt.

Munkások bontják a felújított Széll Kálmán tér burkolatát november 8-án - Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.