Egy norvég IKEA berendezte egy szíriai család otthonát

ÉLET
2016 november 08., 11:21
comments 46

Elég menőt húzott egy IKEA áruház a 7000-es lélekszámú norvégiai Slependenben: a MÄRSTA konyhabútorok és FRIHETEN nappali kollekciók szomszédságában berendezték egy Damaszkusz mellett élő szíriai család 25 négyzetméteres, salak falazatú otthonát.

Az "installációt" megrendező Snorre Martinsen egy kilenctagú családot látogatott meg a polgárháborús övezetben, és az ő otthonuk alapján alakította ki a helyiséget az áruházban.


A jellegzetes Ikea-poszterek és árcédulák itt nem bútorokat és alkatrészeket jelöltek, hanem bemutatják a szíriai mindennapok nehézségeit, az élelmezés és vízhez jutás kihívásaitól kezdve a gyógyszerek beszerzéséig.

Rana és családjának történetén keresztül a projekt megálmodói lehetőséget teremtettek a norvégoknak, hogy segítsenek elesettebb, rászoruló embertársaik millióin. És ők segítettek is.

Maga a projekt egy reklámügynökség és a helyi Vöröskereszt közös akciója volt, októberben két hétig volt látogatható, hetenként 40 ezer ember látogatta meg, és összesen 22 millió eurót gyűjtöttek vele össze a Vöröskereszt szíriai misszióihoz. (AdFreak)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.