Évekkel ezelőtti nyilatkozatot vágtak be Iványi Gábortól a TV2 hajléktalan-gyalázó riportjába

Média
2016 november 08., 14:46
comments 234

„Nem is tudom, mikori ez a nyilatkozat, de legalább egy-két éve adtam utoljára interjút a TV2-nek, az új klientúrával biztosan nem álltam szóba, s eztán sem fogok”

- nyilatkozta a Népszavának Iványi Gábor, az Oltalom Karitatív Egyesület vezetője, aki megszólalt a TV2 méltó módon elhíresült hétfő esti hajléktalan-riportjában.

Az egy nap alatt szép karriert futott felvételen úgy beszélnek az utcán nélkülözőkről, mint akik jobb dolguk híjján mocsokban hemperegnek, takarókon veszekednek, isznak, bűzölögnek, és ezzel megkeserítik a tisztán, üdén közlekedő gyalogosok mindennapjait.  


A viszolyogtató hangulatú riportban elhangzik az is, hogy az emberek "nem akarnak melegedőbe húzódni", és épp csak arról nem esik szó, hogy voltaképp önszántukból csöveznek az aluljárókban.

Az egész még bizarr is, mert ezután Iványi Gábor a Dankó utcai fűtött utcában arról beszél, hogy itt ugyan csak 100 ember ellátására van hely hideg időszakban, de ilyenkor előfordul, hogy egy nap 300-an is megfordulnak a melegedőben.

Most kiderült, hogy Iványit meg sem szólaltatták a riporthoz, egyszerűen csak leporoltak egy archív felvételt, és bedobták a Tényekbe - és meg sem kérdezték erről az érintettet. Iványit, aki az "új TV2-nek" egyébként sem nyilatkozna, nem csak ez bántja, hanem az is, hogy

"a műsorkészítők aljas módon rúgnak bele védekezésképtelen emberekbe",

és úgy állítják be a hajléktalanokat, mint egyedül undor kiváltására alkalmas és érdemes embereket.

A riport végén Csehy András tudósító azt mondja, hogy keresték Kocsis Máté polgármestert, de az életvitelszerű utcán élés ellen korábban törvényi erővel fellépő politikus nem állt kamera elé. (Népszava)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.