Évekkel ezelőtti nyilatkozatot vágtak be Iványi Gábortól a TV2 hajléktalan-gyalázó riportjába

2016 november 8., kedd 14:46
236

„Nem is tudom, mikori ez a nyilatkozat, de legalább egy-két éve adtam utoljára interjút a TV2-nek, az új klientúrával biztosan nem álltam szóba, s eztán sem fogok”

- nyilatkozta a Népszavának Iványi Gábor, az Oltalom Karitatív Egyesület vezetője, aki megszólalt a TV2 méltó módon elhíresült hétfő esti hajléktalan-riportjában.

Az egy nap alatt szép karriert futott felvételen úgy beszélnek az utcán nélkülözőkről, mint akik jobb dolguk híjján mocsokban hemperegnek, takarókon veszekednek, isznak, bűzölögnek, és ezzel megkeserítik a tisztán, üdén közlekedő gyalogosok mindennapjait.  

<iframe width="640" height="360" src="http://tenyek.hu/neoplayer/tv2/embed/223652_buz-es-mocsok-az-aluljarokban.html/760" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

A viszolyogtató hangulatú riportban elhangzik az is, hogy az emberek "nem akarnak melegedőbe húzódni", és épp csak arról nem esik szó, hogy voltaképp önszántukból csöveznek az aluljárókban.

Az egész még bizarr is, mert ezután Iványi Gábor a Dankó utcai fűtött utcában arról beszél, hogy itt ugyan csak 100 ember ellátására van hely hideg időszakban, de ilyenkor előfordul, hogy egy nap 300-an is megfordulnak a melegedőben.

Most kiderült, hogy Iványit meg sem szólaltatták a riporthoz, egyszerűen csak leporoltak egy archív felvételt, és bedobták a Tényekbe - és meg sem kérdezték erről az érintettet. Iványit, aki az "új TV2-nek" egyébként sem nyilatkozna, nem csak ez bántja, hanem az is, hogy

"a műsorkészítők aljas módon rúgnak bele védekezésképtelen emberekbe",

és úgy állítják be a hajléktalanokat, mint egyedül undor kiváltására alkalmas és érdemes embereket.

A riport végén Csehy András tudósító azt mondja, hogy keresték Kocsis Máté polgármestert, de az életvitelszerű utcán élés ellen korábban törvényi erővel fellépő politikus nem állt kamera elé. (Népszava)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt